Ziua internațională a cititului împreună… cu Editura Casa Radio
De Ziua Internațională a cititului împreună, continuăm programul nostru educativ „Editura Casa Radio vine la școală!”. Editura Casa Radio – Radio România răspunde invitației Asociației Naționale a Profesorilor de Limba Română (ANPRO) și a Școlii Gimnaziale „Little Genius” din București de a sărbători Ziua Internațională a cititului împreună prin audiții, ateliere de lectură și benzi desenate.
Articol editat de Valentina Adam, 1 februarie 2023, 10:11
Miercuri, 1 februarie 2023, de la ora 10:30, audiobookurile din Colecția Radio-Prichindel devin instrumente de joc și educație pentru copiii claselor a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială „Little Genius” din București.
Alice în Țara Minunilor, Sindbad marinarul, Ali Baba și cei 40 de hoți, Albă ca zăpada și Cinci săptămâni în balon sunt câteva povești care-i vor inspira pe copii să învețe cum se citește „ca la microfon”, căci vor avea ocazia să asculte vocile de aur ale teatrului radiofonic românesc, păstrate în arhiva sonoră Radio România. Atelierele de lectură vor fi coordonate de prof. Marilena Șerban, reprezentanta filialei București a Asociației Naționale a Profesorilor de Limba Română, și de Ligia Necula, realizatoare de emisiuni radio și editoare la Editura Casa Radio. Copiii vor afla câteva tehnici și… secrete, cu care vor da viață unei povești și vor învăța să capteze atenția celor care-i ascultă.
World Read Aloud Day se sărbătorește de 13 ani în peste 173 de țări din lume și invită deopotrivă copiii, adulții, educatorii și profesioniștii din domeniul comunicării să redescopere farmecul cititului cu glas tare, bucuria de a transmite mesajul unei povești, adăugându-i acesteia amprenta emoțională a vocii fiecăruia.
Programul educativ „Editura Casa Radio vine la școală!” reprezintă maniera în care alegem să ne implicăm, prin producția noastră editorială de patrimoniu, în procesul educativ din România. Audiobookurile și cd-urile noastre valorifică, într-o manieră unică în contextul editorial românesc, vocile scriitorilor și actorilor români care au rămas în istoria culturală românească și devin, prin colaborarea cu instituțiile de învățământ, instrumente utile și atrăgătoare de educație estetică și – de ce nu?! – de identitate națională.
La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!
Detalii la www.edituracasaradio.ro