[AUDIO-FOTO] Primăria Reşiţa a predat clădirea-monument, Şcoala Pittner, constructorului. Lucrările de modernizare demarează în câteva zile
Evenimentul de predare a amplasamentului către constructor, pentru demararea lucrărilor de reabilitare la Școala Pittner a avut loc marţi, 17 ianuarie, în curtea imobilului din strada Furnalelor.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 17 ianuarie 2023, 19:01
La această acțiune a participat consilierul cultural al Primăriei Reşiţa, Dorinel Hotnogu, reprezentantul constructorului care a preluat lucrările de restaurare a clădirii monument, Bogdan Buftea şi Andrei Szabo – preşedintele Asociaţiei „Euroland Banat”, parteneră în proiect, dar şi cei doi proiectanţi, arh. Ioana Mihăiescu şi arh. Paul Mozoru. Aceştia au oferit detalii despre proiectul de restaurare și despre planurile municipalității privind reintegrarea obiectivului din centrul istoric al Reşiţei Montane în circuitul cultural-educativ al urbei.
Proiectul de restaurare, aprobat în toamna lui 2020, cu finanțare de la Mecanismul Financiar din Spațiul Economic European prin Granturile SEE 2014-2021, la care contribuie Norvegia, Islanda și Liechtenstein, derulat de Ministerul Culturii din România prin Programul RoCultura, urmărește reabilitarea și refuncționalizarea clădirii-monument într-un viitor centru expoziţional și de evenimente – Școala Pittner, care va găzdui ateliere de pictură, foto-film, arhitectură-restaurare-artizanat, o sală pentru vernisaje, o bibliotecă și un mic muzeu. Curtea obiectivului, de aproximativ 300 mp, va fi deschisă pentru diverse evenimente culturale, a subliniat pentru Radio Reşiţa, consilierul cultural al Primăriei Reşiţa, Dorinel Hotnogu.
Lucrările a căror valoare se ridică la aproape 4,8 milioane de lei au termen de finalizare 12 luni.