Ziua mondială a alimentaţiei
Ziua mondială a alimentaţiei nu este doar o sărbătoare a mâncărurilor extraordinare pe care oamenii au privilegiul de a le savura, ci şi o campanie de conştientizare pentru cei care nu au acest privilegiu. Oameni din întreaga lume care suferă de foame. Foametea este o problemă masivă într-o serie de ţări şi trebuie să facem mai mult pentru a sensibiliza şi a combate această problemă. De asemenea, este o ocazie pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la dietele sănătoase şi la nevoile organismului.
Articol editat de Valentina Adam, 16 octombrie 2022, 08:48 / actualizat: 17 octombrie 2022, 7:39
Instituită în 1945 de către Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), o agenţie specializată a Naţiunilor Unite, Ziua mondială a alimentaţiei a fost recunoscută ca sărbătoare mondială după 34 de ani, la cea de-a 20-a conferinţă FAO din noiembrie 1979. Din 2014 popularitatea acestei zile a fost folosită pentru a promova ideea de a hrăni omenirea şi de a elimina sărăcia în naţiunile rurale, urmând principiul de a promova securitatea alimentară pe tot globul, în special în perioade de criză.
Ziua mondială a alimentaţiei (#WorldFoodDay), sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie, ne reaminteşte că întâlnirea cu prietenii şi familia în jurul unei mese bine aranjate este un privilegiu de care nu toată lumea se poate bucura, dar pe care toată lumea ar trebui să îl experimenteze.