[FOTO] Sufocaţi de gunoaie. Aproape 80 de tone de deşeuri abandonate au fost adunate în Caraş-Severin
Aproape 80 de tone de deşeuri abandonate au fost colectate în Caraş-Severin, în cadrul campaniei Curăţăm România!. Aceasta a fost organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în perioada 4 aprilie – 30 mai, sub coordonarea Instituţiei Prefectului.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 6 iunie 2022, 21:56 / actualizat: 7 iunie 2022, 7:04
La acţiunile de ecologizare s-au implicat primăriile mai multor localităţi, instituţii deconcentrate, administraţiile parcurilor naturale şi naţionale din judeţ, structurile MAI, cele 17 ocoale silvice, alături de şcoli, licee şi voluntari.
Pe perioada derulării campaniei au fost colectate aproximativ 77.000 kg de deșeuri abandonate, la acțiunile de ecologizare implicându-se următoarele instituții: primăriile localităților Reșița, Oțelu Roșu, Oravița, Băile Herculane, Bucoșnița, Buchin, Bozovici, Constantin Daicoviciu, Dognecea, Luncavița, Eftimie Murgu, Gârnic, Măureni, Pojejena, Rusca Montană, Sacu, Slatina Timiș, Teregova și Zăvoi, Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, administrațiile parcurilor naturale și naționale din județ, inspectoratele de poliție și jandarmi, cele 17 ocoale silvice din subordinea Direcției Silvice Caraș-Severin, Secția Drumuri Naționale Caransebeș, Sucursala Regionale de Căi Ferate Timișoara, Secția L1 Caransebeș, alături de școli, licee și voluntari. Mediul în care trăim este un subiect de interes general, iar „Curățăm România” a reprezentat o încurajare pentru mai multă responsabilitate, implicare și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea acestuia, transmite Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.
„Curățăm România!” a fost prima inițiativă de acest fel care a implicat autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă. La nivel judeţean, campania s-a derulat sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin.
Le mulțumim instituțiilor care au monitorizat derularea campaniei, Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin, precum și tuturor celor care s-au implicat în acest demers, la finalul căruia județul nostru este unul mai curat. Responsabilitatea de a trata în continuare cu grijă și respect mediul revine fiecăruia dintre noi.