[AUDIO-FOTO] Poveste de succes: O studentă din Caraş-Severin a reuşit să-şi transforme pasiunea în afacere
O tânără studentă la medicină veterinară din comuna Goruia, judeţul Caraş-Severin are un hobby mai puţin întâlnit pentru vârsta ei. Alături de familie a pus bazele unei ferme de măgari. Ambiţioasă şi muncitoare Delia Ivaşcu a început să îşi dezvolte o mică afacere în urmă cu doi ani, reuşind ca de la o singură măgăriţă cu un pui să ajungă astăzi la aproximativ 30 de exemplare de asini. După cum a mărturisit pentru Radio Reşiţa, încă de mică i-au plăcut animalele şi viaţa satului, fapt ce a şi determinat-o să urmeze facultatea de medicină veterinară din Timişoara, pentru a rămâne tot timpul în preajma animalelor.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 6 mai 2022, 19:13
În acţiunile sale tânăra este susţinută de familie, care o îndrumă şi o ajută la munca din fermă, o activitate deloc uşoară, dar care aduce satisfacţii pe măsură. După ce s-a documentat temeinic despre cum se porneşte o afacere cu măgari şi care ar fi rezultatul de pe urma acestora, a trecut la treabă, iar satisfacţiile nu au întârziat să apară pentru că laptele este un produs bio foarte căutat pe piaţa de consum, atât în Reşiţa, cât şi în Timişoara, iar măgăruşii de sex masculin, care devin prea mulţi, îi triază şi îi vinde oierilor sau celor care îi folosesc mai târziu pe post de cărăuşi, la muncile din gospodării.
Laptele de măgăriţă este şi aliment, dar şi medicament, pentru că este cel mai apropiat la gust şi compoziţie de laptele matern în procent de aproape 98%. Este un remediu antic ce conţine 0,5% grăsime, în rest proteine cât cuprinde. Un studiu publicat recent clasează lapte de măgăriţă ca un aliment – medicament datorită valorii nutriţionale şi proprietăţilor terapeutice, aspect subliniat şi de Delia Ivaşcu în interviul acordat în exclusivitate postului nostru, pe care îl puteţi asculta integral, aici:
Delia Ivaşcu a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, preia comenzile pe internet, pe pagina ei de socializare sau prin telefon (0724 416 473 / 0741 129 434) şi livrează personal laptele beneficiarilor care, mulţi dintre ei şi-au făcut deja un cont săptămânal.
Odată cu încălzirea vremii, este dispusă să primească grupuri de copii cu părinţii sau elevi cu dascălii lor în vizită la Ferma de Măgăriţe Goruia Oficial pentru ca aceştia să afle amănunte despre cum este să creşti asini şi calităţile benefice ale laptelui acestora, dar şi pentru a interacţiona cu măgarii de pe pajişte, precum şi pentru a putea degusta din laptele proaspăt muls.
Sursa foto: Delia Ivaşcu