[AUDIO] Hotelurile „fantomă” de pe Muntele Semenic, cumpărate de Primăria Reşiţa?
Având în vedere dezvoltarea domeniului turistic Semenic-Crivaia, primarul Reşiţei, Ioan Popa îşi doreşte să achiziţioneze de la omul de afaceri Gruia Stoica, cele trei hoteluri – Gozna, Nedeia şi Semenic, aflate în stare avansată de degradare.
Articol editat de Mirabela Afronie, 24 februarie 2022, 14:30 / actualizat: 24 februarie 2022, 15:42
Popa intenţionează să propună Consiliului Local Reşiţa, să cumpere aceste unităţi de cazare, însă se teme de reacţia celor care nu înţeleg că după implementare, acest proiect realizat împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Văliug, va genera un profit mediu anual între 3 şi 4 milioane de euro, iar parte din bani vor intra în bugetul Reşiţei.
„Îi culmea să investeşti bani într-o infrastructură, să ai active care sunt praf (hotelurile Gozna, Nedeia şi Semenic) şi să nu profiţi, să le cumperi şi să le valorizezi. Chiar dacă le luam pe bucăţi şi ulterior, le scoteam la licitaţie, aveam un mare câştig. Am rezerve să fac lucrul acesta, pentru că în continuare există o anumită confuzie, din punct de vedere al percepţiei reşiţenilor despre acest obiectiv. Mulţi nu înţeleg de ce nu facem asfalt şi ce ne interesează muntele. Există o percepție greșită la nivel de oraș. Sunt oameni apropiați mie, oameni pe care îi cunosc bine, care nu înțeleg ce se întâmplă sus și că beneficiarul tuturor acestor acțiuni este orașul Reșița.”
Popa susţine că zona ar mai avea nevoie de 2.000 de locuri de cazare, în condiţiile în care, la sfârşit de săptămână, se estimează că vor fi între 2.000 şi 3.000 de schiori pe zi. În prezent, există aproximativ 1.400 de paturi în localităţile Văliug, Crivaia, Gărâna, Semenic, la care se adaugă încă 600 în Reşiţa.
Primarul Reşiţei, Ioan Popa speră ca în următorii doi ani lumea să se poată bucura în Caraş-Severin, de cel mai modern şi civilizat domeniu schiabil din România, care va cuprinde pe lângă cea mai lungă pârtie din România, cea mai lungă tiroliană din Europa de Est, un parc de aventură, un montagne russe, trasee de cicloturism și o parcare multietajată la baza telegondolei.
În prezent, se pregăteşte rescoaterea la licitaţie a proiectării, care ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul acestui an. Popa speră ca în 2022 să fie realizată şi înzăpezirea artificială, iar telegondola să fie pusă în funcţiune până în decembrie 2023.