Îngrășământ natural cu foi de dafin pentru răsadurile de roșii și ardei
Rețeta este simplă, iar plantele adulte ajung să aibă o producție mult mai mare după aplicare.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 22 februarie 2022, 10:00
Îngrășământul natural din foi de dafin se aplică răsadurilor de roșii și de ardei, dar și altor răsaduri de legume. Puțină lume știe că dafinul este un îngrășământ natural excelent, pentru că are în conținutul său vitamina A, vitamine din grupul B, acid ascorbic, caroten, acid nicotinic și microelemente necesare pentru creșterea plantelor, precum iodul, potasiul și manganul.
Pe lângă toate acestea, foile de dafin conțin taninuri, care contribuie la decontaminarea solului. Ele previn dezvoltarea mucegaiului și fungilor, care cauzează putregaiul negru.
Pentru rețeta de îngrășământ privind răsadurile de roșii și ardei este nevoie doar de frunze uscate de dafin. Acestea se macină bine, folosind o râşniţă de cafea, până se obține o pulbere.
Îngrășământul reprezentat de pulberea de foi de dafin se pune în substratul pregătit pentru răsaduri şi se amestecă foarte bine cu solul.
Aplicarea îngrășământului din dafin la răsaduri se poate face lunar, adică o dată la 30 de zile, pentru a ajuta plantele tinere de roșii și ardei să se dezvolte și să fie sănătoase și productive în viitor.
Sursa: agrointel.ro