[AUDIO] O ușă se închide și o alta se deschide, la Moldova Nouă
În vara anului 2011, grupul american Delphi Packard deschidea o unitate de producție în Moldova Nouă, devenind cel mai mare angajator din oraș. În 2016, producătorul de componente auto se lăuda cu peste 2.000 de salariaţi, iar cifra era într-o continuă creștere. Minunea nu a ținut mult și, doi ani mai târziu, motivând lipsa forței de muncă, Delphi Packard anunța că închide fabrica din Caraș-Severin, unde la aceea vreme mai lucrau 700 de persoane.
Articol editat de Mirabela Afronie, 21 februarie 2022, 17:00 / actualizat: 21 februarie 2022, 19:45
La mai bine de trei ani de când Delphi Packard şi-a închis fabrica din Clisura Dunării, primăria Moldova Nouă a reuşit să recupereze halele în care îşi desfăşura activitatea, deși atât terenurile, cât și clădirile erau închiriate până în 2030.
Primarul Ion Chisăliță a declarat că a avut două întâlniri cu fostul investitor din Moldova Nouă, care a fost de acord să renunțe la aceste clădiri. În această locație își va muta activitatea un alt investitor din oraș, care în prezent funcționează într-o grădiniță, a adăugat edilul.
Am convenit să-mi iau halele înapoi, adică să iau halele orașului. Am decis să mut acolo, un investitor din Moldova Nouă, care astăzi lucrează cu 120 de oameni, într-o locație grădiniță, în condițiile în care va reloca capacități de producție din Cehia, în Moldova Nouă.
Primarul Ion Chisăliță a precizat că într-un viitor apropiat, Arantronic, producătorul de cabluri media care își va muta activitatea în halele Delphi Packard, va crește numărul de angajați de la 120 la 300 de persoane.