[AUDIO] Fotbalul nostru cel de toate zilele. Protagonistele Ligii a IV-a Caraş-Severin, prezentate de şeful forului fotbalistic judeţean
Fotbalul cărăşean a reuşit să păstreze şi în actualul sezon numărul de 12 echipe participante la întrecerile Ligii a IV-a. În plină pandemie, acest lucru e un succes în sine, iar faptul că în lupta la vârf sunt implicate mai multe formaţii face competiţia mai interesantă pentru microbişti. Toate echipele îşi aduc aportul la spectacolul fotbalistic, spune preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Viorel Lolea, care a ţinut să treacă în revistă toate echipele din Liga a IV-a, cu bune şi cu rele.
Articol editat de Vali Hora, 14 ianuarie 2022, 18:35 / actualizat: 14 ianuarie 2022, 19:39
“Bineînţeles că ne mândrim cu faptul că şi după perioada de pandemie am reuşit să păstrăm 12 echipe şi în sezonul 2021-2022. Aş vrea să remarc în primul rând echipele din fruntea clasamentului, şi mă opresc întâi la Magica din Caransebeş, care este este liderul de toamnă al campionatului județean Liga a IV-a. Echipa este una 100% privată, finanțată de grupul de suporteri din cartierul Balta Sărată, mulți dintre ei din Diaspora. Practic, este echipa galeriei din Caransebeş. Antrenorul echipei este Ion Bica, a fost ales de către membrii afiliaţi cel mai bun antrenor al ligii a IV-a în cadrul Galei Fotbalului Carășean. În acelaşi timp, mijlocasul acestei echipe, Ioan Feneș, a fost ales cel mai bun fotbalist al Ligii a IV-a. Ocupanta locului doi, CSO Anina, este practic revelaţia campionatului. După foarte mulţi ani în care echipa era formată din jucători din afara oraşului şi se lupta în subsolul clasamentului, odată cu venirea lui Ioan Badea – care a făcut lucruri bune şi la echipa sa privată de juniori – echipa din Anina a reuşit să se menţină mult timp în frunte cu tineri jucători localnici. În final, CSO Anina a încheiat turul pe locul doi. O altă echipă care ne-a surprins plăcut a fost Banatul Ocna de Fier. Activitatea fotbalistică de aici a fost revigorată de fostul mare fotbalist de la CSM Reşiţa Petre Panescu, actualul primar al comunei. Au fost atraşi la echipă jucători din Ocna de Fier, dar şi din Zona Bocşei şi chiar de la Reşiţa” a subliniat Viorel Lolea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.
Forul fotbalistic judeţean a trecut în revistă şi celelalte echipe, cu scurte prezentări:
Locul 4- CS Oravita
Aceeaşi echipă formata din jucători experimentati localnici. O grupare de traditie creata in jurul lui Ciprian Macovei si a lui Sorin Seliman. Oravita este in fruntea clsamentului de ani buni de zile. Se pun bazele unei echipe competitive pentru nivelul ligii a III-a.
Locul 5 – ACS Nera Bozovici
Echipa de pe Valea Almajului este în top datorită implicarii unor jucatori localnici reveniti la echipa, cum este cazul lui George Beloescu. Echipa are totusi evolutii fluctuante, dupa ca in Final Four din vara a demonstrat ca este o contracandiata serioasa la promovare. La echipa sunt promovati multi jucători juniori U15.
Locul 6 – ACS 2017 Slatina Timis
O echipă foarte bună la nivelul zonei Caransebes. Meritul este al prof. Adrian Neagu, care a creat o buna combinatie intre jucători experimentati gen Iulian Mitru, Dan Popescu şi juniori localnici de viitor. Echipa de perspectiva a fotbalului Banatulu Montan. Adrian Neagu a primit premiul de gală pentru promovarea proiectului Cupa Satelor.
Locul 7 – CS Moldova Noua
Echipa de pe Clisura Dunarii promoveaza tinerii juniori U19. Exista o combinatie fericita intre acestia si jucatori experimentati gen Roger Țuțulan si Șaşa Nicolici.
Locul 8 – Rapid Buchin
O echipă care se mentine la nivelul ligii a IV-a gratie eforturilor depuse de Dragu Ghena. Echipa este compusa din jucatori experimentati din zona Caransebes. Are totuşi o evolutie fluctuantă.
Locul 9 – AFC Vointa Lupac II (Recolta Rafnic)
Echipa satelit a AFC Vointa Lupac. Este compusă din jucători de la Recolta Rafnic, plus 15 jucatori din lotul echipei de liga a treia. Echipa este pregatita de catre Marian Zuza si susţinuta financiar de primaria Lupac.
Locul 10 – CS Oţelu Rosu
Echipa oraşului de pe Valea Bistrei este una de juniori pregatita de Ioan Marcu. O buna relatie de management odată cu venirea presedintelui Raul Oprisor si se pun bazele unei echipe competitive.
Locul 11 – Foresta Armeniş
Echipa din Armeniş a depăsit momentele critice de la începutul campionatului prin numirea presedintelui Daniel Brumar la echipă. S-a rezolvat si criza de jucători localnici, prin promovarea multor juniori. Armeniş are si două echipe de juniori U15 si U8, ca urmare a implicarii administratiei publice locale.
Locul 12 – Mundo Reşiţa
Un club care nu mai are nevoie de nici o prezentare. O echipă compusă majoritar din juniori, cu doar trei seniori în componenţă (portarul Roşu, fundasul Benke si mijlocaşul Tomoioagă). O mare a realizare a lui Lucian Dobre și a antrenorului Cristian Chitucea.