Primarul Ioan Popa: Bazinul olimpic va funcţiona chiar şi cu facturi lunare de 30.000 euro la gazele naturale
Creşterea tarifelor la gazele naturale afectează şi instituţiile publice, pe lângă consumatorii casnici. De exemplu, Primăria Reşiţa care a ajuns să plătească lunar 30.000 de euro doar pentru bazinul olimpic Ioan Schuster.
Articol editat de Mirabela Afronie, 11 ianuarie 2022, 13:14 / actualizat: 11 ianuarie 2022, 15:59
Primarul Ioan Popa spune că factura pentru noiembrie este cu 300% mai mare, dar în ciuda costurilor extrem de ridicate, complexul va funcţiona în continuare.
Primarul Ioan Popa: Factura de la gaz a ajuns la 30.000 de euro pe luna noiembrie, o sumă impresionantă. S-a scumpit cu 300%, eram undeva la 8.000 de euro pe lună. Vreau să liniștesc reşiţenii că bazinul olimpic este unul cum puține sunt în România și Primăria Reşiţa va continua să îl administreze şi să îl țină în funcțiune pentru că este o facilitate pe care am creat-o sau o creăm pentru public. Nu toate lucrurile pe care le gestionează administrația publică trebuie să fie profitabile. Oamenii au dreptul după opt ore de muncă să meargă cu copiii, cu vârstnicii să-și petreacă timpul liber și pentru asta sunt activități pe care primăria trebuie să le subvenţioneze.
Sper ca preţurile la energie să nu rămână în zona asta spaţială şi să mai coboare, dacă nu oricum cu colegii noştri de la primărie gândim câteva strategii care să ne ajute să generăm energie într-o variantă mai ieftină, de exemplu pompele submersibile.
Primarul Ioan Popa a precizat că eficienţa panourile solare montate pe fonduri europene, în urmă cu doi ani este extrem de scăzută iarna.
Popa a decis să facă publică factura pentru acele persoane ce contestă decizia municipalităţii de a transforma bazinul din Luncă într-un centru multifuncţional.
Primarul Ioan Popa: De-a lungul timpului au fost foarte multe comentarii negative legate de schimbarea destinației bazinului din Lunca unde vom face un centru multifuncțional în valoare de 5 milioane de euro, fonduri europene, cu terenuri de tenis acoperite şi aşa mai departe. Şi în principal am vrut să pun pentru acești cârcotaşi care comentează non-stop.
În cel mult două-trei săptămâni vor începe lucrările la centrul multifuncţional din Luncă ce va fi construit pe locul fostului bazin de înot „7 Noiembrie” şi va putea găzdui diverse evenimente sportive, ateliere de creaţie, spectacole, expoziţii şi servicii sociale.
Centrul va fi compus din două corpuri de clădire cu două etaje, pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi. Zona adiacentă va fi transformată într-un spaţiu public pentru relaxare şi recreere, va include o piaţetă publică, terenuri de sport, spaţii verzi şi locuri de parcare. Proiectul include și reabilitarea drumului pe o porțiune de aproximativ 1000 m, porțiunea cuprinsă între Fântânilor și Mociur.
Primarul Ioan Popa: Cred că se dă ordinul de începere a lucrărilor în următoarele două-trei săptămâni, din câte știu licitația a fost câștigată de firmă din Reșița, ceea ce mă bucură foarte mult că o bună parte din banii europeni rămân aici în oraș și hrănesc firmele de construcții care sunt din judeţ sau din zonă.
În zona respectivă se vor întâmpla foarte multe lucruri, de exemplu cele două blocuri din Mociur, unul va fi reabilitat, modernizat şi transformat din garsoniere în apartamente și celălalt va fi demolat. Se lucrează deja, dacă mergeți astăzi vedeţi că jumătate din bloc este demolat. Tot acolo se face modernizarea străzilor din zona Mociur până la bariera de pe Fântânilor și centrul multifuncţional intră şi el în acea zonă de interes.
Tot în Mociur urmează să fie construit şi un mall cu magazine, unităţi de alimentaţie publică, loc de joacă pentru copii, cinematograf, spaţii de birouri şi o zonă de promenadă. Lucrările vor începe cel mai târziu în această vară, a declarat Ioan Popa, care a precizat că francezii de la Ceetrus România au finalizat PUZ-ul şi au demarat proiectul pentru autorizare.