Tehnologia la zi – setări faine pentru Meta și Chrome
Și pentru că aici la, Tehnologia la zi, încerc să acopăr mai multe categorii din spectrul tech și IT, astăzi vreu să vorbim despre o mică parte soft, adică aceea care, în acest domeniu, nu este palpabilă, dar care face hardwear-ul să aibă un sens! Destul de romantic, nu?
Articol editat de Ovidiu Babolea, 20 noiembrie 2021, 12:33
Iar pentru început vin cu o veste bună, cred… și anume că Meta va începe le ofere utilizatorilor mai mult control asupra conținutului din News Feed de pe Facebook.
Mai pe românește adică, Pe vremea când încă se numea Facebook, Meta te bombarda din toate părțile cu reclame și îți era foarte greu să-ți faci curățenie pe perete în cazul în care erai de sătul postările unchilor sau mătușilor sau fetelor care urcau 30 de selfie-uri identice alături de citate motivaționale găsite pe Goodreads, după cum aflăm de le Zona IT.ro.
Acces mai simplu la setări
Și tot din același articol de pe zonă, aflăm că în vremea aceea, unii oameni mai pricepuți au încercat să-i ajute pe ceilalți în curățarea eficientă a conținutului, însă au fost aspru pedepsiți de către oamenii lui Mark Zuckerberg.
În cele din urmă, pentru a continua să propsere, Meta a luat decizia de a le oferi utilizatorilor moduri prin care să-și gestioneze mai bine conținutul de pe News Feed. Iar asta se aplică atât oamenilor de rând, cât și profilurilor Business.
Pentru publicul uzual, Meta va ușura accesul la setările care îți permit personalizarea modului în care paginile urmărite îți apar în Feed. Astfel, vei putea limita conținutul postat de anumiți prieteni, pentru a prioritiza cele oferite de un grup în care te afli sau de o pagină pe care o consideri interesantă.
Momentan în probe
Meta le va da posiblitatea profilurilor Busineess da a controla mai bine targhetarea reclamelor. Prin urmare, acestea vor putea fi excluse din postări precum cele catalogate „News and Politics,” „Crime and Tragedy” și „Debated Social Issues”.
Aceste schimbări sunt momentan disponibile doar unui număr restrâns de utilizatori, însă Meta va extinde actualizarea pentru tot mai mulți utilizatori în săptămânile ce urmează.
Zece setări faine în Chrome
Și tot interesante sunt și cele zece setări ascunse din Google Chrome pe care trebuie să le activezi, așa că iată de la Meta ne muntăm la Google Chrome, unde în bara de adrese trebuie să tastezi chrome://flags iar de acolo găsiți o serie de setări, momentan experimentale, dar unele chiar merită atenție.
Așadar de aici puteți activa diferite funcții utile dintre care amintesc:
- modul întunecat, sau dark mode (#enable-force-dark) pentru borwser;
- Google Lens (#enable-lens-region-search) un instrument de căutare vizuală, după imagini, poze sau obiecte din acele imagini și poze;
- previzualizarea celorlalte taburi deschise în Browser (#tab-hover-card-images), doar trecând cu mouseul peste ele;
- completarea rapidă a formularelor (#show-autofill-type-prediction) pentru a economisi timp atunci când completezi – formulare, bineînțeles;
- păstrează mai multe pagini web în cache (#back-forward-cache), pentru a îmbunătăți viteza de navigare pe conexiuni la internet mai lente sau mai puțin stabile, deoarece paginile nu vor trebui să fie încărcate de fiecare dată;
- înghețarea taburilor (#tab-groups-collapse-freezing) pentru a pune taburile într-o stare de hibernare fără a ocupa resurse de sistem
- parole (#password-import), pentru a importa parole în Chrome
- accelerează descărcările ( #enable-parallel-downloading), ceea ce ar trebui să accelereze timpii de transfer
- modul reader (#enable-reader-mode) pentru a activa sau dezactiva experiența de lectură mai simplă, transformând un site într-o pagină „de carte”;
- datele video (#enable-lite-video) pentru ca browserul să solicite versiuni cu rezoluție scăzută ale videoclipurilor de pe site-urile pe care le vizitezi. Vei pierde din claritate vizuală pe parcurs, dar vei folosi și mult mai puține date.
Însă detalii, despre toate aceste zece setări pentru Google Chrome, pentru fiecare în parte găsiți pe site-ul playtech.ro.