[AUDIO-FOTO] 10 octombrie – Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti
La nivel naţional, duminică, 10 octombrie este sărbătorită Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti, prin marcarea căreia se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale şi a produselor locale şi tradiţionale, atât pentru consumatori, cât şi pentru comercianţi şi producători.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 10 octombrie 2021, 00:40 / actualizat: 11 octombrie 2021, 10:33
Această zi are drept menire stimularea producătorilor autohtoni prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora de a se hrăni sănătos. Cei veniţi să facă piaţa au declarat pentru Radio Reşiţa că este o iniţiativă foarte bună.
„Produsele foarte bune, preţurile la fel. Produsele agroalimentare româneşti, autohtone sunt foarte sănătoase. Am un magazin la Bocşa şi caut să duc mereu pentru a comercializa produse de ale noastre, legume şi fructe„.
„Preţurile sunt foarte bune, faţă de cele din magazine, iar marfa la fel, mult mai calitativă faţă de cele din galatarele supermarket-urilor. Am auzit că va fi această zi şi am zis să trec să mai cumpăr câteceva.„
„Deşi am pensia mică, am venit în piaţă să iau din fiecare produs câte puţin, cât îmi permit, şi în felul acesta să susţin producătorii noştri locali.„
Recolta la legume şi fructe a fost una bogată anul acesta, fapt pentru care producători din: Fârliug, Cornereva, Scăiuş şi Bocşa au venit să îşi prezinte produsele în cele două pieţe agroalimentare din Reşiţa:
„Sunt de la Scăiuş şi am ciuperci murate, zacuscă de mai multe sortimente, murături asortate, dulceţuri şi şerbeturi din fructe„.
„Eu reprezint comuna Fârliug, am numai produse cultivate în grădina proprie, precum: cartofi, ceapă, usturoi, părădaisă pentru care ne chinuim, cum se spune la noi în Banat.„
Amintim că, Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti este marcată anual la nivel naţional la data de 10 octombrie.
Foto: Radio România Reşiţa şi Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin