În sfârşit! După 14 ani de la demararea construcţiei, grădiniţa din Moroasa va fi dată în folosinţă
Noua grădiniţă din cartierul reşiţean Moroasa, îşi va deschide porţile după 14 ani de la începerea lucrărilor de construcţie, urmând să fie cea mai mare unitate de învăţământ preşcolar din oraş.
Articol editat de Mirabela Afronie, 8 octombrie 2021, 12:51 / actualizat: 8 octombrie 2021, 15:06
Grădiniţa de pe strada Sportului, a cărei construcţie a început în 2007 şi apoi a fost abandonată din lipsa fondurilor, va fi deschisă în 18 octombrie. Aici vor fi mutaţi copiii de la trei grădiniţe din oraş – Semenicul, PP7 şi cea de vizavi de Hotelul Bistra. În total vor fi aproximativ 200 de preşcolari, la care se adaugă trei grupe de creşă a câte 10 copii fiecare, a afirmat şeful Direcţiei de Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica.
Valoarea lucrărilor este de aproape 12,4 milioane de lei, din care 10,1 milioane de lei de la bugetul de stat, iar restul, finanţare din bugetul local.
Liliana Dacica: Grădinița din Moroasa se va deschide începând cu data de 18 octombrie, undeva săptămâna viitoare se va realiza finalizarea recepției la terminarea lucrărilor și după aceea avem pregătite procedurile pentru a fi copiii relocați. Aproximativ 200 de copii de grădiniță dar și în jur de 30 de copii de creșă pentru că avem inclusiv trei grupe de creșă în această locație. Se va înființa o nouă grupă de creșă începând din data de 18 octombrie. Dacă mutăm copiii din grădinița Semenicul în noua locație din Moroasa, tot cu aceeași dată, 18 octombrie, în locul lor vor veni copiii de la grădinița Palatul Fermecat, grădiniță care are deja un constructor și așteaptă să fie predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor.
Grădiniţa cu Program Prelungit Palatul Fermecat din Reşiţa va intra în reabilitare din 18 octombrie. Pe perioada lucrărilor, copiii vor fi mutaţi la grădiniţa Semenicul. Investiţia se ridică la peste 6,4 milioane de lei, fonduri europene. Clădirea va fi izolată termic, se vor monta panouri solare şi se vor înlocui tâmplăria, instalaţiile sanitare şi electrice. Proiectul prevede şi supraetajarea construcţiei, dar şi dotarea grădiniţei cu mobilier şi toate echipamentele necesare.