Caraș-Severin: Dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau test negativ – obligatorii în 15 localități
Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, urmare a numărului tot mai mare de persoane infectate cu SARS COV 2, din ultimele zile.
Articol editat de Valentina Adam, 3 octombrie 2021, 13:27 / actualizat: 4 octombrie 2021, 15:23
În urma constatării încadrării în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile, conform datelor preluate de pe Alerte ms.ro în data de 02.10.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus noi măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în localitățile Marga, Răcăşdia, Naidăş, Zăvoi, Rusca Montană, Caransebeş, Caraşova, Mehadica, Pojejena, Băile Herculane, Cărbunari, Oraviţa, Ezeriş, Doclin și Bozovici.
Principalele măsuri care intră în vigoare din data de 3 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile:
- – Obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, etc.
- – Obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).
- Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.
- – Organizatorii/Operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit prezentei anexe au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea «Verificare reguli interne» din aplicaţia mobilă «Check DCC» pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.
- – În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, organizatorii/operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit prezentei anexe au obligaţia de a verifica existenţa documentelor, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 a acestor persoane.
AICI hotărârea cu măsurile dispuse în cele 15 localități din Caraș Severin.