[AUDIO] Autorităţile cărăşene roagă oamenii să fie sinceri când sună la 112
Persoanele cu simptome de COVID-19 din Caraş-Severin sunt rugate atunci când sună la 112 pentru ambulanţă să fie sincere şi să spună cu exactitate problemele pe care le au. În realitate însă, nu se întâmplă acest lucru, ne-a declarat prefectul Cristian Gafu.
Articol editat de Daiana Rosca, 30 septembrie 2021, 13:49
„Se primesc apeluri la Ambulanţă că o persoană X se simte rău, nu oferă date exacte iar în momentul când ambulanţa ajunge la caz descoperă simptome de COVID. Vă daţi seama că inconştienţa acestor persoane expune familia dar şi echipajul medical care se poate infecta foarte uşor”, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.
De foarte multe ori pacienţii omit intenţionat să spună cum se simt cu adevarat şi astfel angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă sunt puşi pe drumuri atunci cand li se spune că e o simplă urgenţă si nu un caz posibil infectat, ne-a declarat managerul SAJ CS, Daniela Popescu.
„Pacienţii nu înţeleg că nu trebuie să mintă. Ambulanţa ajunge la ei doar că echipajul trebuie să fie echipat corespunzător. Pacienţii care sună la 112 să ne spună cu exactitate simptomele pe care le au, să nu ascundă nimic astfel încât echipajele noastre să ajungă la ei în cât mai scurt timp şi echipaţi corespunzător”, ne-a declarat managerul SAJ CS, Daniela Popescu.
Toate aceste cazuri încarcă foarte mult sistemul de urgenţă iar personalul medical este mereu pe drumuri si expus de cele mai multe ori infectării cu SARS CoV 2.
Probabil şi din acest motiv, câţiva angajaţi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin au început să facă demersurile necesare pentru a ieşi anticipat la pensie. Ce îi determină să facă acest pas pe angajaţii de la SAJ care nu au vârsta pensionării aflăm tot de la managerul instituţiei Daniela Popescu.
„Nu ştiu dacă s-au speriat sau nu, dar avem angajaţi care fac demersurile necesare pentru a se pensiona, unii nu sunt la limita de vârstă şi doresc să se pensioneze anticipat, probabil că sunt obosiţi că din februarie anul trecut oamenii lucrează într-un alt ritm la Ambulanţă”, ne-a mai declarat Daniela Popescu.
La ora actuală, la nivel naţional peste 70% din activitatea zilnică a echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin este, legată de COVID-19.