[AUDIO] Atunci când comunitatea se uneşte imposibilul devine posibil! Linoleumul antibacterian a ajuns la Staţionarul III din Reşiţa
Atunci când comunitatea se uneşte imposibilul devine posibil, o dovedesc oamenii implicaţi în reabilitarea Staţionarului III din Reşiţa împreună cu omul cu suflet mare, Lili Gherle. Mult aşteptatul linoleum antibacterian achiziţionat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin a ajuns la spital, direct de la producătorul din Franţa şi va fi montat în zilele următoare.
Articol editat de Daiana Rosca, 11 august 2021, 16:40 / actualizat: 12 august 2021, 9:45
Se lucrează în continuare la foc automat iar oamenii sunt rugaţi să vină să ajute, fiecare cu ce poate pentru ca lucrările să fie finalizate până la finalul lunii august, explică iniţiatorul campaniei umanitare „Adoptă un salon”, Lili Gherle:
„Ne bucurăm că a ajuns linoleumul antibacterian. Nu pot să spun decât că sunt fericită, toţi suntem fericiţi pentru că domnul preşedinte Romeo dunca şi Consiliul Judeţean s-au ţinut de cuvânt şi ce au zis asta au făcut iar noi le mulţumim din suflet. Am primit 1.170 metri pătraţi de linoleum, ceea ce înseamnă că fiecare salon va fi făcut la standarde europene, este igienic, practic este tot ce trebuie pentru un spital decent. Mai avem de primit adezivul cu care se prinde acest linoleum.
Trebuie evacuate cele 2 etaje, doi şi trei care au deja pacienţi, trebuie degresate şi apoi va fi montat acest linoleum antibacterian, probabil într-o săptămână si ceva rezolvăm şi această problemă. Fiecare om care îşi doreşte ne poate ajuta în continuare. Vă aşteptăm la Staţionarul III pentru că doar împreună putem duce la capăt acest proiect important, al nostru al tuturor”, ne-a declarat Lili Gherle.
Vă reamintim că la Staţionarul III din Reşiţa peste 100 de încăperi au fost renovate cu ajutorul comunităţii. Acesta este cel mai mare proiect de voluntariat desfăşurat în judeţul nostru pentru că zilnic zeci şi chiar sute de oameni au pus umărul ca acest spital să fie renovat.
Şi aşa cum vă spuneam şi în articolele anterioare schimbarea este mai mult decât vizibilă. Totul este curat şi nou. Au dispărut pereţii scorojiţi şi cu mucegai, saltelele rupte au fost înlocuite la fel şi uşile vechi şi geamurile. Pereţii au fost pictaţi iar clădirea se poate spune că acum corespunde tuturor normelor europene.
Cei care doresc să ajute o pot face donând materiale şi bani în contul Asociaţiei Cultură şi Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania, RO27BTRLRONCRT0534555501. Doar uniți într-un crez comun, reușim imposibilul!