Alimentele hunedorenilor, luate la control
Articol editat de Gerhard Chwoika, 24 februarie 2014, 10:56 / actualizat: 25 februarie 2014, 9:11
Inspectorii din cadrul Direcţiei Judeţene Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara au efectuat mai multe controale în unităţile din industria agroalimentară. Acţiunea a constat în peste 8.000 de verificări în unităţi care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare pentru produsele alimentare, seminţe, legume şi fructe.
Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea de 140 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de peste 214.000 de lei şi prin aplicarea a 197 de avertismente. Amenzile contravenţionale au fost aplicate agenţilor economici pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea spaţiilor în conformitate cu normele de igienă, dar şi pentru o unitate neînregistrată. Controalele care vizează creşterea siguranţei alimentare vor continua şi în perioada următoare.
De asemenea, în cadrul acţiunii au fost prelevate probe, conform procedurilor de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă.
(Hardy Cvoica)