[FOTO-AUDIO] Laura Rus este golgheterul Ligii I de fotbal. A primit trofeul de la selecționerul Cristian Dulca
Articol editat de Cristina Corocan, 10 iunie 2021, 09:47 / actualizat: 11 iunie 2021, 11:39
24 de goluri a marcat Laura Rus în Liga I feminină de fotbal, în sezonul 2020-2021, și a primit trofeul de cea mai prolifică marcatoare chiar de la actualul selecționer al naționalei feminine, Cristian Dulca.
Fostul atacant al echipei ACS Fortuna Becicherecu, Laura Rus, se află de câteva zile în cantonament cu ”tricolorele” la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.
”Mi-am propus să câștig trofee, obținerea acestuia de golgheter este un obiectiv îndeplinit” a spus Laura Rus, al cărei contract cu ACS Fortuna Becicherecu s-a încheiat recent:
Naționala feminină a României începe pregătirile pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2023.
Jucătoarele se antrenează la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, urmând ca pe 12 iunie să facă deplasarea în Slovacia, unde vor juca un meci amical cu naționala țării gazdă pe data de 14 iunie. Meciul se va disputa la Senec și va începe la ora locală 17:00.
Selecționerul Cristi Dulca a convocat 23 de jucătoare pentru acest stagiu de pregătire, primul după aflarea adversarilor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2023, care vor debuta în septembrie 2021.
“Aceasta este prima noastră acțiune de la aflarea adversarelor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2023. Prin urmare, va fi un stagiu de pregătire în care începem deja să punem la punct jocurile din această toamnă. Amicalul cu Slovacia va fi un test util pentru finalul de cantonament, care ne va ajuta să vedem nivelul la care ne aflăm în acest moment. Din păcate, nu avem la dispoziție toate jucătoarele pe care ni le-am fi dorit, Mihaela Ciolacu, Olivia Oprea și Ștefania Vătafu lipsind din motive personale, în timp ce Florentina Olar va avea examenul pentru licența A în Danemarca. Sperăm însă ca în toamnă să avem la dispoziție și apte toate jucătoarele”, a declarat pentru FRF, selecționerul Cristi Dulca, înainte de debutul cantonamentului.
Lotul convocat de selecționerul Cristi Dulca pentru această acțiune:
Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (Haladás-Viktoria FC/Ungaria)
Fundași: Antonia Bratu (U.S. Sassuolo/Italia), Melinda Nagy (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic), Cosmina Dușa (Fortuna Becicherecu Mic), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Adina Giurgiu (U.S. Sassuolo/Italia), Maria Ficzay (U Olimpia Cluj)
Mijlocași: Mădălina Tătar (Sport Futebol Damaiense/Portugalia), Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Roxana Mirea (U Olimpia Cluj), Ioana Bălăceanu (U Olimpia Cluj), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Nicoleta Deca (Fortuna Becicherecu Mic), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)
Atacanți: Cristina Carp (FC Lugano Femminile/Elveția), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic)
România, în grupă cu Italia, Elveția, Croația, Lituania și Moldova
Echipa națională feminină a României a fost repartizată în GRUPA G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele Elveției, Croației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru EURO 2022.
Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminină le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018!
La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2023 vor participa, în premieră, 51 de echipe! Acestea au fost împărțite în 9 grupe de calificare astfel: șase grupe a câte șase echipe și trei grupe a câte 5 echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022.
Iată programul complet al Grupei G:
17 septembrie 2021: Italia – Moldova, Elveția – Lituania, ROMÂNIA – Croația
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția, Croația – Italia, ROMÂNIA – Lituania
22 octombrie 2021: Italia – Croația, Elveția – ROMÂNIA
26 octombrie 2021: Lituania – Italia, Elveția – Croația
26 noiembrie 2021: Italia – Elveția, ROMÂNIA – Moldova, Croația – Lituania
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova, Lituania – Elveția, ROMÂNIA – Italia
8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania
24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova
2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova, scrie frf.ro.
sursa foto: Laura Rus