[FOTO] În ultima seară a lui Florar,ora 22:00, vom asculta „Conu Leonida Popescu”-scenariu radiofonic de Gavriil Pinte după „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de Ion Luca Caragiale şi „Diagnostic” de Ilinca Stihi!
Luni, 31 mai, de la ora 22:00 la 24:00, Teatrul National Radiofonic, în ultima seară a lui Florar, vă invita să ascultaţi „Conu Leonida Popescu” – scenariu radiofonic de Gavriil Pinte după „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de Ion Luca Caragiale şi „Diagnostic”, de Ilinca Stihi!
Articol editat de Radio Resita, 30 mai 2021, 19:27 / actualizat: 31 mai 2021, 15:01
De la ora 22:00 vă invităm să ascultaţi „Conu Leonida Popescu„- scenariu radiofonic de Gavriil Pinte după „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de Ion Luca Caragiale, cu două Interludii onirice şi un „Epilog” după Cristian Popescu.
În distribuţie, actori ai Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu: Dan Glasu, Dana Taloş, Mariana Mihu, Mihai Coman. Regia artistică: Gavriil Pinte. Asistenţa tehnică: Adrian Zaharescu şi Cătălin Coman. Regia de studio: Milica Creiniceanu.
Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu.
Redactor şi coordonator de proiect: Domnica Ţundrea.
De la ora 23:00 vom asculta „Diagnostic”, scenariul si regia artistică: Ilinca Stihi.
În distribuţie: Constantin Cojocaru, Costin Enache, Attila Vizauer, Gavriil Pinte, Irina Duţă. Regia muzicală: Patricia Prundea.
Regia tehnică: ing. Luiza Mateescu.
Înregistrare din anul 2005
Ilinca Stihi a studiat Regie de Film la Academia de Teatru și Film din București și din 2005 e regizor la Societatea Română de Radiodifuziune. În 2013 a inițiat alături de Atila Vizauer, Redactor Șef- Redacția Teatru și Mihnea Chelaru, inginer de sunet-Redacția Teatru, primul Festival Internațional de Teatru Radiofonic din România, Grand Prix Nova. A primit pentru producțiile sale 7 premii internaționale și premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic al anului în 2013, e membră al juriului Festivalului Internațional de Radio de la New York din 2013 și președinte al juriului de teatru radiofonic în cadrul Festivalului Prix Marulic din Croația în 2014, unde susține și un workshop intitulat ”Iluzia. O hartă”. Semnează regia versiunii suedeze a unuia dintre spectacolele sale, produs de Radio Suedia.
În calitate de regizor de teatru, realizează „Brand” de Henrik Ibsen în spațiul bisericii Luterane din București, piesă selecționată de un juriu internațional să reprezinte România la Festivalul Ibsen de la Oslo. Au urmat, EMES, scenariu propriu după opera lui Mihail Sebastian montat la Teatrul Maria Filotti din Brăila (2007), CLOSER de Patrick Marber (2009), la Teatrul Foarte Mic, Zâna Zorilor, text original inspirat de povestea lui Ioan Slavici(2012) și Hainele cele noi ale Prințului, text original pentru copii (2013), montate la Teatrul Excelsior.
Auduiţie plăcută!
Anca Bica Bălălău