[AUDIO] După aproximativ 2 ani de aşteptare, Grădiniţa „Floarea Soarelui” din Reşiţa intră în reablitare
După aproape doi ani de aşteptare, în care lucrările au fost amânate din cauza panemiei de SARS-COV-2, încep lucrările de reabilitare la grădiniţa şi creşa cu program prelungit „Floarea Soarelui” din Reşiţa.
Articol editat de Casandra Silitra, 8 aprilie 2021, 10:14
„Grădiniţa „Floarea Soarelui” care are un număr de 9 grupe, dintre care 8 grupe cu program prelungit şi o grupă cu program normal, va fi predată constructorului în data de 19 aprilie. Copiii îşi vor desfăşura activitatea în continuare, la parterul de la Şcoala Gimnazială fostă Nr.12, actualmente Corpul C de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade”. Acolo vor funcţona cele 8 grupe cu program prelungit şi vom avea inclusiv cabinetul medical şi personalul auxiliar, iar grupa de program normal, care în perioada asta este în vacanţă, îşi va desfăşura activitatea la Grădiniţa „Pinochio” unde avem o sală liberă şi avem copiii din cadrul grupelor de program normal,” ne-a declarat şeful Direcţiei Generale Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica.
În această perioadă copiii de la Grădiniţa şi creşa „Floarea Soarelui” sunt mutaţi în noua locaţie, iar Liliana Dacica face apel la toţi părinţii să sprijine acest proces şi să fie alături de directorul unităţii de învăţământ şi de cadrele didactice.
„Valoarea de investiţie la Grădiniţa „Floarea Soarelui” este de aproximativ 4 milioane 700 de mii de lei cu TVA inclus, cu dotarile aferente specifice activităţii de grădiniţă,” ne-a mai declarat şeful Direcţiei Generale Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica.
La Grădiniţa „Floarea Soarelui” funcţionează şi creşa, aceasta fiind în subordinea Direcţiei de Assitenţă Socială a Consiliului Local. Copiii de aici vor fi mutaţi la Clubul Şcolar Reşiţa unde îşi vor desfăşura activitatea până la finalizarea lucrărilor de reabilitare.
Liliana Dacica: „Perioada de implementare este de 24 de luni, dar nimeni nu işi doreşte aşa un termen lung. Constructorii au propus, cu cât le punem la dispoziţie obiectivul eliberat de sarcini mai repede, cu atât se mişcă şi ei să finalizeze mai rapid. Noi ne-am dori, anul acesta, dacă este posibil, ca cei mici să revină în casele lor.”