Vaccinurile produse de companiile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca pot fi administrate și persoanelor care suferă de diabet
Vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabeţ indiferent de tipul de diabet.
Articol editat de Daiana Rosca, 10 februarie 2021, 13:50
„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, arată Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.
Conform strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina acum, în etapa a II-a. Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii.
Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă, transmite Ministerul Sănătăţii.
În primele 48 de ore după vaccinare, este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat.
Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID. Astfel, vor fi create condițiile pentru redeschiderea activităților socio-economice și înlesnirea liberei circulații.