[AUDIO] Foarte mulţi cărăşeni care s-au vindecat de SARS CoV-2 au rămas cu sechele pulmonare, neurologice şi cardiovasculare
Foarte mulţi cărăşeni care s-au vindecat de SARS CoV 2 au rămas cu sechele pulmonare, neurologice, neuro-psihice şi cardiovasculare, o confirmă medicii de familie din judeţ. Sunt pacienţi care chiar şi la 3 luni de la vindecare acuză oboseală, dificultăţi de respiraţie şi dureri în piepţ, de aceea vaccinarea anti COVID este extrem de importantă deoarece previne infecţia cu acest coronavirus.
Articol editat de Daiana Rosca, 9 februarie 2021, 16:28 / actualizat: 10 februarie 2021, 12:44
Medicul de familie Daniel Popovici face apel la autorităţi prin intermediul Radio România Reşiţa să deschidă mai multe centre de vaccinare pentru stoparea acestui virus care lasă sechele deosebit de grave.
„Foarte mulți au probleme și nu vorbim doar de sechele pulmonare, rămân și cu sechele neurologice și cu sechele neuro-psihice, mai mult insomnie, depresie dar și cu sechele cardiovasculare, hipertensiune și să știți că s-a întâmplat atât la oameni vârstnici cât și la oameni tineri cu varsta de 40-45 de ani. Deci este un virus parșiv care din păcate afectează foarte mult organismul uman.
Și prin dumneavoastră Radio Reșița, vreau să rog autoritățile să deschidă centrele de vaccinare, să solicite vaccin și să anunțe public atunci când sunt locuri în platformă ca să putem să facem programări pacienților care ne sună zilnic și doresc o programare”, ne-a declarat medicul Daniel Popovici.
Un lucru este cert, lupta cu noul coronavirus trebuie să continue şi după vindecare. Toţi bolnavii care au trecut prin SARS CoV-2, dar mai ales cei cu forme moderate şi severe, ar trebui să facă o serie de analize şi investigaţii pentru o reevaluare a stării de sănătate.
Bolnavii care au fost internaţi în spital primesc de la medicul infecţionist recomandări pentru investigaţii de reevaluare. Pentru cei care s-au tratat la domiciliu, medicul de familie poate face aceste recomandări.