Cei peste 4 milioane de bolnavi cronici din România doresc să se vaccineze anti-COVID dar nu reuşesc să se înscrie pe platforma de vaccinare
Bolnavii cronici din România doresc să se vaccineze dar nu toţi reuşesc să se înscrie pe platforma RO Vaccinare pentru a se imuniza anti COVID. Platforma se tot blochează iar problemele sunt din ce în ce mai multe, a declarat pentru Radio România Reşiţa preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania, Cezar Irimia care este vocea celor peste 4 milioane de bolnavi cronici din ţara noastră.
Articol editat de Daiana Rosca, 31 ianuarie 2021, 08:32
„Pacienţii cu boli cronice din România care sunt peste 4 milioane întâmpină greutăţi majore în a se programa pentru vaccinare cu toate că 96% dintre ei şi-au dat consimţământul într-o statistică de a se vaccina pentru a rămâne doar cu boala de bază, totuşi nu se pot programa pentru vaccinare, pentru a scăpa de această grijă şi astfel ei ne sună în disperare ca să-i ajutăm, pentru că efectiv nu ştiu ce să facă.
Noi am discutat cu medicii lor dar şi dumnealor sunt intrigaţi că această platformă de multe ori nu a funcţionat, este anevoioasă iar la call center s-au întâmplat destule probleme şi acolo au fost dezinformaţi şi nu au fost înscrişi în platformă„,ne-a declarat Cezar Irimia.
Aceasta problema se va rezolva pentru ca Ministrul Sănătatii îsi doreste schimbarea strategiei de vaccinare ca sa avem mai putini oameni în spitale. 85% din decese sunt înregistrate la persoanele peste 65 de ani. De aceea, programarile noi din luna februarie, pentru vaccinarea anti COVID vor fi deschise numai pentru categoriile la risc:persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici. persoanele cu grad de handicap, imobilizate, însotitorii lor si cele care locuiesc în acelasi domiciliu dar si cei fara adapost. Persoanele deja programate se vor vaccina conform planificarii.
Lucratorii din domeniile esentiale nu se vor putea programa pentru vaccinare pe durata lunii februarie.