În 25 de localități din județele Caraș-Severin și Timiș se vor monta plăcuțe cu cod QR pentru semnalizarea riscurilor
Riscurile de mediu, inundații, viscole, cutremure, etc. se manifestă frecvent în zona Banatului, iar oamenii sunt mereu supuși pericolului. Pentru astfel de situații sunt investiți aproape 1.500.000 euro din bani europeni.
Articol editat de Daiana Rosca, 24 ianuarie 2021, 09:28
Sunt achiziționate echipamente, este implementat un sistem inovativ de alarmare și sunt pregătiți salvatori și scafandri militari.Totul se derulează în cadrul proiectului ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” RORS 283 finanțat prin Programul INTERREG IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vrsac și Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST.
Proiectul promovează egalitatea de șanse și dezvoltarea durabilă. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de statele partenere în program.Pe agenda ultimei întâlniri de lucru din cadrul proiectului, care a avut loc luna aceasta la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, au fost dezbătute aspecte legate de stadiul achiziției de autospeciale și echipamente pentru intervenție la inundații, cursuri pentru scafandri, precum și realizarea unui studiu de cercetare în domeniul situațiilor de urgență.
Un alt subiect important abordat, a fost cel referitor la Campania de conștientizare a populației pentru prevenirea riscurilor de mediu și situații de urgență: “AJUTĂ-NE SĂ TE SALVĂM!” în cadrul căreia sunt elaborate mai multe materiale (pliante, broșuri, afișe, spoturi audio și video) pentru informarea populației comunităților locale din aria proiectului asupra diferitelor tipuri de riscuri de mediu, măsuri de prevenție corespunzătoare și răspunsul în cazul producerii acestora.
Tot în cadrul acestei campanii, în 25 de localități din județele Caraș-Severin și Timiș se vor monta plăcuțe cu cod QR pentru semnalizarea riscurilor.