Instalația electrică a secției ATI de la Spitalul Județean Reșița la control!
Instalaţia electrică din cadrul secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost verificată de echipe mixte formate din specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.
Articol editat de Daiana Rosca, 18 noiembrie 2020, 09:57
Întreaga instalaţie electrică a unităţii medicale este nouă, cea veche fiind înlocuită în 2018 – 2019. În ceea ce priveşte siguranţa la incendiu, unitatea medicală are suficiente stingătoare și hidranţi, urmând ca în perioada următoare să fie achiziţionate şi detectoare pentru fum.
„La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Reșița avem în prezent un număr de 158 de stingătoare pentru incendii, 48 de hidranți în interior și 6 în exterior iar în funcție de buget, conducerea unității medicale are în vedere achiziționarea de detectoare de fum pentru secțiile critice. Cu recompartimentarea și amenajarea saloanelor pentru pacienții COVID, instalația electrică din secția ATI a fost verificată, cu mențiunea că nu s-au făcut improvizații de niciun fel, instalația fiind schimbată complet.
În secția de Oftalmologie, în vederea extinderii secției ATI, au fost executate în luna martie o serie de lucrări, instalație cu 5 prize electrice și surse de oxigen și aer comprimat pentru fiecare pat. Periodic, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic împreună cu cei de la Spitalul Reșița, organizează întâlniri de instruire a personalului pe linia situaților de urgență„, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan.
Vă reamintim că un astfel de exercițiu a avut loc în februarie 2019, atunci a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe la Spitalul Judeţean din Reşiţa, mai bine spus un exercițiu de cooperare pentru gestionarea unei situații de urgență cu risc radiologic. Scenariul exercițiului a fost unul complex, forțele de intervenție au fost nevoite să gestioneze mai multe situații generate de producerea unor defecţiuni tehnice la rețeaua electrică a spitalului.
Au izbucnit simultan două incendii, în urma cărora mai multe persoane au avut nevoie de prim-ajutor și sprijin pentru evacuare, iar din cauza panicii create de incendiu pe un întreg etaj, într-o sală de operaţii o persoană a fost supraexpusă la radiații X. Echipa medicală coordonată de medicul Emil Bunda s-a descurcat foarte bine. Victimele au fost evacuate, intubate, în funcţie de caz. Cadrele medicale s-au mobilizat şi cu siguranţă se vor descurca şi în momentul în care o astfel de situaţie va avea loc.
Aceste controale continuă în judeţul Caraş-Severin. Autorităţile vor să se asigure că nu va avea loc o tragedie, aşa cum s-a întâmplat la spitalul din Piatra Neamţ.