Sistemul medical este prioritatea zero pentru Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin
Sistemul de încălzire pe lemne al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va fi înlocuit. La staţionarele 1 şi 2 vor fi montate centrale termice pe gaz.
Articol editat de Mirabela Afronie, 11 noiembrie 2020, 17:24 / actualizat: 12 noiembrie 2020, 7:16
Staţionarele 1 şi 2 ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa trec de la încălzirea pe lemne la cea pe gaz, după ce municipalitatea a întins o mână de ajutor administraţiei judeţene. Primarul Ioan Popa spune că le-a pus la dispoziţie două centrale provenite de la cele 8 puncte termice din oraş. Edilul a afirmat că le-a dat şi un boiler pentru că actualul este plin de găuri şi nu mai are izolare. Lucrările vor fi gata până la jumătatea săptămânii viitoare, când cele două staţionare vor funcţiona pe gaz.
Un boiler de 3.000 de litri de apă care nu mai are izolare termică, pentru că este plin de găuri şi ca să aibă acces la găurile alea, au dat jos izolarea termică şi au pus în el cuie de lemn. Nu am crezut că aşa ceva este posibil astăzi. Într-un boiler de oţel sunt bătute cuie de lemn ca să acopere găurile, cam aşa s-a lucrat aici… Noi, de la Primăria Reşiţa, din cele opt puncte termice din care două sunt în conservare, le-am disponibilizat un boiler şi urmează să le dăm şi două centrale termice mari de 1500-2000 de KW care să înlocuiască nişte centrale termice pe lemne.
De asemenea, toate chioşcurile sau clădirile din curtea staţionarelor 1 şi 2 din Reşiţa vor fi demolate. Primarul Ioan Popa a declarat că dacă este nevoie se vor face exproprieri pentru că este inadmisibil ca în incinta unui spital să existe o entitate străină.
Edilul a mai spus că este inexplicabil cum terenuri din curtea unui spital pot să treacă încet , încet în folosinţa unor firme şi după aceea în proprietatea lor.
Le demolăm, unde este de expropriat vom expropria, pentru că în curtea unui spital nu are voie să existe o entitate străină. Vedeţi şi dumneavoastră astăzi în condiţii de pandemie, ce înseamnă să nu ai o gestiune civilizată a intrărilor şi ieşirilor. Vom colabora inclusiv pe tema asta şi mă bucur că am găsit în Consiliul Judeţean realmente un partener cu care se poate discuta.
Ioan Popa a spus că Primăria Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin vor colabora şi în tot ce înseamnă gestionarea proiectelor europene pentru modernizarea staţionarelor 1 şi 2.