Comuna Goruia are astăzi, cea mai mare incidenţă de SARS CoV-2 din Caraş-Severin: 4,92 la mia de locuitori
Comunele Goruia, Naidăş, Târnova, Grădinari, Berlişte, Coronini, Pojejena, Fârliug, Ocna de Fier Ciudanoviţa şi municipiul Reşiţa îşi păstrează şi astăzi incidenţa de peste 3 la mia de locuitori în ceea ce priveşte infectarea cu SARS CoV 2.
Articol editat de Daiana Rosca, 1 noiembrie 2020, 09:31
Primele 3 locuri de această dată sunt ocupate de comuna Goruia care are cea mai mare incidenţă din judeţ, de 4,92 la mia de locuitori, pe locul doi a urcat comuna Naidăş cu 4,42 la mia de locuitori iar municipiul Reşiţa ocupă locul 3 în topul alcătuit de DSP cu 4,26 la mia de locuitori.
Cărăşenii sunt rugaţi şi de această dată să nu intre în panică şi să respecte sfaturile date de autorităţi.
- În cazul în care au apărut semnele unei boli respiratorii sau alte semne care ar putea fi caracteristice pentru COVID-19, este bine să rămâneţi acasă şi să contactaţi medicul de familie sau 112.
- Cu medicul de familie veţi discuta despre ce vă supără şi împreună veţi decide dacă veţi rămâne acasă pentru tratament sau dacă este nevoie de testare pentru COVID-19.
- Veţi fi testat, dacă este necesar, de o echipă specializată care se va deplasa la domiciliul dumneavoastră.
- Decizia aparţine Direcţiei de Sănătate Publică şi Serviciului medical de urgenţă 112.
- Dacă aţi fost depistaţi pozitivi, rezultatul este transmis imediat de laborator către Direcţia de Sănătate Publică teritorială şi astfel sunteţi luaţi în evidenţa DSP.
- Veţi fi contactaţi de DSP pentru a fi transportaţi la o unitate abilitată pentru evaluarea obligatorie şi pentru efectuarea anchetei epidemiologice.
- DSP va elibera în termen de maxim 30 de zile de la ultima zi a perioadei de izolare decizia de izolare, în baza căreia veţi putea solicita concediul medical.
- În situaţia în care aţi fost confirmaţi pozitivi şi ati ales să rămâneţi la domiciliu, iniţial este necesară o evaluare intr-o unitate medical abiltată, evaluare obligatorie prin lege.
- Vă veţi deplasa cu ambulanţa către unitatea medicală abilitată.
- Nu folosiţi în acest scop mijloace de transport proprii sau în comun.
- Vă izolaţi de restul familiei, reduceţi cât mai mult interacţiunea cu persoanele din jurul dumneavoastră.
- Purtaţi masca atunci când ieşiti din zona de izolare.
- Dacă este posibil, veţi folosi singur o cameră şi o baie.
- Atunci când condiţiile nu vă permit, încercaţi măcar să dormiţi separat, să utilizaţi continuu masca şi să dezinfectaţi toate obiectele de folosinţă comună, după ce le atingeţi.
- Veţi anunţa medicul de familie pentru a fi luaţi în evidenţă.