Spitalul Județean de Urgență din Reșița a început să trateze și pacienții cu SARS CoV-2 din alte județe
Spitalul Județean de Urgență din Reșița a început să trateze și pacienții cu SARS CoV-2 din alte județe. La terapie intensivă a fost transferat recent un bolnav din județul Dolj. În plus, la cel mai important spital din Caraș-Severin au ajuns și alți pacienți din Mehedinți și Hunedoara. Cum se prezintă situația la Spitalul Județean din Reșița aflăm de la purtătorul de cuvânt Roxana Bălan.
Articol editat de Daiana Rosca, 14 octombrie 2020, 19:13
„La Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt internați în prezent 91 de pacienți diagnosticați cu SARS-COV-2, dintre care 6 sunt pe ATI. De asemenea, la Staționarul II, în zona destinată suspecților, avem internate 7 persoane. Menționăm că aceste date suferă modificări de la o oră la alta, în funcție de evoluția pacienților.
La Terapie Intensivă avem în acest moment și un transfer din județul Dolj, un pacient de la spitalul din Craiova. În ultimele săptămâni, dată fiind fluctuația numărului mare de pacienți care necesită intubarea, pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița au fost preluați și pacienți din alte județe, precum Mehedinți și Hunedoara, la fel cum pacienți de la spitalul nostru au fost transferați pe secția ATI a spitalului din Caransebeș„, ne-a declarat Roxana Bălan.
În acest moment Spitalul Județean de Urgență din Reșița nu a ajuns să aibă un grad maxim de ocupare a locurilor destinate persoanelor infectate cu noul coronavirus. Deși nu le este ușor, cadrele medicale au găsit soluții pentru a rezolva cazurile grave internate în incinta spitalului. Chiar și atunci când locurile la ATI au fost ocupate pacienții au fost transferați cu maximă atenție la Spitalul Municipal din Caransebeș, spital destinat COVID-19, ne-a mai declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Roxana Bălan.
Din păcate, municipiul Reșița are cele mai multe cazuri infectate cu SARS CoV -2 din județ, 237 astfel că medicii îndeamnă cărășenii să poarte masca de protecție în permanență și să se spele pe mâini ori de câte ori au ocazia.