[AUDIO]-Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a participat alături de obștea monahală și credincioșii mănăstirii Vasiova unde a săvârșit Sfânta Liturghie
Mănăstirea Vasiova din județul Caraș-Severin îl are ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și în ajunul sărbătoririi lui Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de obștea monahală și credincioșii acestei mănăstiri. Părintele Episcop a fost astăzi la Vasiova pentru a anticipa hramul și a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Articol editat de Caruntu Marius, 19 iulie 2020, 20:23
Mulți pelerini și credincioși, dar și autorități locale au venit la acest așezământ monahal recunoscut pentru prezența izvorului tămăduitor. Despre existenţa izvorului cu apă tămăduitoare, aflat la intrarea în sfânta mănăstire, autorul Ioan B. Mureşianu în cartea Mănăstiri din Banat spune că „Minerul Alexe Perian şi-a redobândit vederea după ce s-a spălat pe ochi din izvorul pomenit”.
La această sărbătoare, răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă la 15 mai 1905 de către protopopul din Bocşa, Maxim Popovici. În numai trei luni, prin purtarea de grijă a ieromonahului Macarie Guşcă ajutat de sculptorul Petru Oancea din Vasiova, locaşul de cult a fost ridicat.
Biserica mănăstirii a fost sfinţită la data de 19 iulie 1907, în ajunul praznicului Sfântului Prooroc Ilie, de către Arhimandritul Filaret Musta, alături de protosinghelul dr. Iosif Traian Bădescu (viitorul episcop al Caransebeşului) şi de un sobor de preoţi. Planul bisericii este în formă de cruce şi este zidită din cărămidă.