[AUDIO] DAJ Caraş-Severin şcoleşte, la cerere, tinerii fermieri: O serie de noi cursuri de formare profesională sunt pregătite pentru vara acestui an!
La Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin se fac înscrieri pentru o serie de noi cursuri de formare profesională destinate tinerilor intreprinzători din domenii, precum: pomicultura şi lucrător în creşterea plantelor şi a animalelor.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 29 iunie 2020, 12:15
Conform legislaţiei, a declarat pentru Radio Reşiţa purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liviu Munteanu fermierii sunt obligaţi să urmeze aceste cursuri, cu o durată de 360 de ore, adică timp de 3 luni, pentru a putea ulterior să acceseze măsurile de agromediu, climă şi agricultură ecologică.
„Direcţia pentru Agricultură judeţeană Caraş-Severin face înscrieri la cursurile de formare profesională în următoarele meserii: lucrător în creşterea plantelor, lucrător în creşterea animalelor şi pomicultor. Precizez că aceste cursuri au o durată de 360 de ore, adică 3 luni, iar la sfârşitul perioadei cursanţii susţin o evaluare în urma căreia vor primi certificatul de absolvire al cursului emis de Ministerul Muncii. Mai precizez câteva detalii privind documentaţia de înscriere la aceste cursuri. E vorba de un dosar care să cuprindă o cerere de înscriere, câte o copie după: actul de identitate, certificatul de naştere, certificatul de căsătorie unde este cazul, un act de studii de minimum 8 clase absolvite şi o adeverinţă medicală care să precizeze că, cursantul este clinic sănătos sau apt pentru curs şi taxa de înscriere de 200 de lei care se achită în momentul înscrierii, iar diferenţa de 220 de lei se va plăti la susţinerea examenului de absolvire. Aşadar reluăm înscrierile la cursuri şi sperăm ca anul acesta să avem viitori fermieri care să bată la poarta Direcţiei agricole şi să beneficieze de învăţăminte de mare calitate prin cursurile de formare profesională în meseriile agricole„.
Liviu Munteanu a mai spus că, Direcţia judeţeană pentru Agricultură îndrumă şi coordonează fermierii la întocmirea proiectelor de accesare a măsurilor din programele naţionale, precum şi a dosarelor de plăţi aflate în perioada de finanţare.