Pentru pădurea de mâine… Direcția Silvică Caraș-Severin ajută puieții să se dezvolte
Ocolul Silvic Oravița efectuează lucrările de întreținere a suprafețelor regenerate natural și artificial în campaniile de împăduriri precedente.
Articol editat de Mirabela Afronie, 27 iunie 2020, 08:12
Speciile principale de bază și de amestec, precum gorun, fag, paltin de munte sau cireș, sunt ajutate să se dezvolte prin asigurarea luminii și spațiului prin eliminarea speciilor ierboase și lemnoase copleșitoare.
Direcția Silvică Caraș – Severin a realizat până la finalul lunii mai lucrări de descopleșiri și de ajutorare a regenerării naturale pe o suprafață de 150 de hectare.
Suprafețele regenerate natural sau artificial, prin împăduriri, sunt îngrijite de silvicultorii Romsilva cel puțin 6 ani, până când se transformă într-o pădure tânără. În cazul puieților forestieri plantați în campaniile de împăduriri, anual se efectuează mai multe lucrări de îngrijiri, manual sau mecanizat, precum îndepărtarea vegetației lemnoase sau ierboase din jurul puieților sau săparea în jurul puieților, pentru a sprijini dezvoltarea acestora.
La regenerările naturale, sunt efectuate lucrări de stimulare a regenerării noilor lăstari din rădăcină din care se vor dezvolta noi arbori, îndepărtarea speciilor copleșitoare și cele de favorizare a instalării semințișului.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a efectuat anul trecut lucrări de îngrijiri a suprafețelor regenerate artificial, prin împăduriri, pe 53.000 de hectare și pe alte 14.900 hectare suprafețe regenerate natural, în pădurile de stat administrate. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii șapte ani 111.554 hectare fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieți forestieri.