[AUDIO] Poliţiştii fac recomandări pentru minivacanţa de 1 Iunie
Polițiștii cărășeni sunt la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei de 1 Iunie.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 30 mai 2020, 09:02
Peste 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și peste 50 de polițiști locali acționează zilnic, cu peste 160 de mijloace din dotare, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții de asigurare a ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și siguranței publice în județ, anunţă purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Boeru.
„Alți 40 de polițiști au fost constituiți în rezerve de intervenție, care vor acționa în funcție de necesitate. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe toate drumurile din județ pentru asigurarea siguranței traficului rutier, prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Aceștia acționează zilnic cu aparatele de supraveghere a traficului și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. De asemenea, sunt folosite și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”.
Recomandări pentru conducătorii auto:
• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
• Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
• Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
• Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Totodată, se recomandă tuturor persoanelor să respecte măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID- 19, dispuse pe perioada stării de alertă în care ne aflăm. Nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atrage sancționarea contravențională, după caz.