[FOTO] Visul a devenit realitate! Caransebeşul, din nou pe harta aeroporturilor naţionale
După 8 luni de investiţii, Aeroportul din Caransebeş a primit autorizare pentru decolarea şi aterizarea avioanelor şi elicopterelor, din partea Autorităţii Aeriene Civile Române.
Articol editat de Valentina Adam, 6 mai 2020, 10:58 / actualizat: 7 mai 2020, 6:07
„În cursul zilei de ieri, după 8 luni de investiţii, muncă şi colaborare am reuşit să obţinem autorizaţia pentru aerodromul Caransebeş ca şi aerodrom pentru utilitate publică, pentru aterizare şi decolare a aeronavelor. Autorizaţia am primit-o de la Autoritatea Aeriană Civilă. Este vorba despre o autorizaţie pentru aeronave de până la 20 de tone.
În urma studiilor de rezistenţă la platformă si la pistă s-a constatat că infrastructura existentă, la care noi am făcut reparaţiile care erau necesare, poate duce un trafic de până la 20 de tone. Acesta este doar începutul, de acum încolo, cu lucrări în plus, care vor adăuga şi vor creşte rezistenţa la pistă, vom putea aduce şi aeronave şi mai mari, dar în acest moment infrastructura de la Caransebeş permite aterizarea aeronavelor de până la 20 de tone.
Pentru noi acest lucru înseamnă o mare bucurie pentru că, la început nimeni nu ne dădea nici o şansă. Ideea aceasta a autorizării Aeroportului Caransebeş părea un vis foarte departe. Iată că la 8-9 luni după ce am devenit acţionari majoritari, cu acte în regulă, am reuşit să obţinem această autorizaţie.
De acum încolo va avea loc dezvoltarea aeroportului, aeronave mai mari şi alte activităţi. Acest lucru ne dă ocazia deja să fim înscrişi pe harta aeroporturilor din România, loc pe care Caransebeşul în 2005-2006 l-a pierdut, şi sigur, ne dă posibilitatea ca împreună cu autorităţile publice locale, în mod deosebit Consiliul Judeţean şi consiliile marilor oraşe Caransebeş şi Reşiţa, să încercăm să aducem companii care să zboare la Caransebeş.
Noi ca şi aeroport trebuie să punem la dispoziţie infrastructura de aterizare şi decolare, acum companiile aeriene trebuie să găsească un interes să vină şi să zboare la si de la Caransebeş. Acesta trebuie să fie un efort comun împreună cu conducerea Consiliului Judeţean, autorităţile publice, parlamentarii din judeţul Caraş-Severin pentru a identifica toate oportunităţile de a crea un interes pentru Caransebeş,” a declarat pentru postul nostru de radio, Gabriel Olariu principalul acţionar al societăţii care se ocupă de concesiunea Aeroportului Caransebeş.