Guvernul de la Roma va da bonuri alimentare
În Italia, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut cu 756 de persoane. Sunt aproape 11.000 de morţi – a anunţat Agenţia Italiană pentru Protecţie Civilă. Între timp, sute de oameni nu mai au nicio sursă de venit, de aceea, Guvernul de la Roma va împărţii, de mâine, bonuri alimentare.
Articol editat de Mirabela Afronie, 30 martie 2020, 09:04
Guvernul de la Roma a deblocat, sâmbătă seara, fonduri de aproximativ 4,3 miliarde de euro, plus 400 de milioane de euro sub formă de bonuri alimentare, de la Protecţia Civilă, destinate primăriilor, care vor trebui să le distribuie, începând de luni, tuturor persoanelor care nu au bani pentru a-şi cumpăra de mâncare.
Guvernul Italiei a aprobat de fapt o serie de măsuri care vin în ajutorul populaţiei afectate de criza provocată de răspândirea infecţiei cu COVID-19.
Una dintre aceste măsuri este acordarea unei indemnizaţii de 600 de euro pe lună anumitor categorii de lucrători, cum ar fi sezonierii din turism, lucrătorii agricoli cu contracte cu durată detereminată, liberi profesioniştilor, lucătorilor cu contracte de colaborare coorodonată şi continuă, lucrătorilor autonomi şi celor din din domeniul spectacolului.
De la 1 aprilie, toţi vor putea aplica şi primi cei 600 de euro. Totodată, salariaţii cu un venit brut anual de până la 40 mii de euro, care şi-au continuat activităţile la locul de muncă în ciuda epidemiei, vor primi din aprilie un bonus de 100 de euro, neimpozabil.
Termenul-limită al măsurilor excepţionale de izolare a celor 60 de milioane de italieni se încheie la 3 aprilie, însă în condiţiile în care numărul persoanelor contaminate cu COVID-19 şi al morţilor este în creştere, se preconizează că va fi nevoie de minim alte 2 săptămâni de măsuri restrictive.
Suntem în mijlocul epidemiei, ar fi o gravă greşeală să cedăm exact acuma – a comentat pe reţelele de socializare, astăzi, ministrul sănătăţii, Roberto Speransa, subliniind că este nevoie încă de timp pentru a scăpa de coronavirus.
Chiar şi de la Vatican, unde, până acum, se înregistrează doar 6 cazuri de contaminări, încă de două săptămâni s-a decis ca toate ceremoniile din Săptămâna Sfântă şi de Paşte să se desfăşoare fără credincioşi, cu porţile închise, unele dintre ele, ca Procesiunea Spălării Picioarelor, din Joia Mare şi Drumul Crucii, chiar să se anuleze, potrivir RRA.