[FOTO] Maia Truțulescu expune, în galeria Pygmalion din Casa Artelor, cea de-a cincea expoziţie personală!
Maia Truțulescu este o parte importantă din CV-ul cultural al Reșiței, dar și al României.
Articol editat de Radio Resita, 5 februarie 2020, 18:20
Rădăcinile sale materne își trag seva din faptele de glorie ale înaintașilor noștri care au realizat România Mare, iar harul artistic vine din partea paternă, tatăl său fiind un valoros artist plastic național și internațional.
Având în CV, până acum, nu mai puțin de patru expoziții personale, vine în faţa publicului cu cel de-al cincilea demers plastic semnat Maia Truțulescu, joi, 6 ianuarie, în galeria Pygmalion, din Casa Artelor, de la ora 18.00, cu expoziția de pictură intitulată „Sounds of Soul”.
„În această nouă expoziție Maia prezintă lucrări de pictură- majoritatea realizate în 2019 și 2020. Față de anii anteriori, suprafețele sunt de-a dreptul îndrăznețe din prisma dimensiunilor, Maia reușind să transforme pânzele într-un loc de joacă, dar o joacă seriosă și foarte creativă.
Pasta de structură, cuțitul de paletă, drippingul rămân instrumentele principale ale căutărilor ei plastice. Noutatea vine și din paleta de culori folosită în ultimul an, care adaugă culorilor pure un spectru diafan de griuri colorate așezate maiestuos în compoziții care aduc sugestia peisajului mai aproape de suflet.
Crâmpeie de lumină și vibrații venite din inocența și candoarea sufletului de copil cu siguranță transmit și privitorului acea bucurie a vieții fără prejudecăți și constrângeri.
Maia caută, la fel ca orice artist adult care înțelege cum funcționează arta, modalități de exprimare proprie, experimentează, devine subtilă și face trimiteri fine spre discursuri plastice cu sine și cu lumea pe care și-o imaginează”, spune criticul de artă, Roxana Bărbulescu.
Vernisajul are loc începând cu ora 18. Despre artistă și lucrările sale va vorbi criticul de artă Gabriel Kelemen, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara.
Lucrările stau pe simezele galeriei Pygmalion până în 18 februarie.
Maia Truțulescu prin vârsta, educația și harul său demonstrează că un copil reprezintă punctul de vedere al lui Dumnezeu potrivit căruia într-o viață fără artă, cruzimea realității ar face lumea de nesuportat. Sensul existenței și datoria fiecărui om este creația.
Maia este un Moștenitor al României care ne pune cu inocență culoarea pe inima sufletului înălțând orizonturi de lumină peste amurgul cântecelor uitării.
Maia Truțulescu este Artistul care păzește cu Har și Dăruire pânzele nenăscute ale culorilor, fiindcă pentru fiecare are o poveste ce stă să renască Frumosul ducând cu ea Reșița și frumusețea acestor locuri peste tot unde numele ei este rostit.
Anca Bica Bălălău