[FOTO] Prima zi a campaniei de donare de sânge de la Universitatea „Eftimie Murgu”, un succes. 50 de persoane au ales să ajute bolnavii din Caraş-Severin!
Prima zi a campaniei umanitare de donare de sânge din cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa a fost un succes. Astăzi au donat sânge 50 de persoane, în foaierul Universităţii Eftimie Murgu. Au venit să ajute, în special tinerii pentru că judetul Caraş-Severin se confruntă din nou cu o criză de sange.
Articol editat de Daiana Rosca, 3 decembrie 2019, 05:26
„Am venit să donez ca să ajut, oamenii bolnavi au nevoie de noi, trebuie să ne mobilizăm într-un număr cât mai mare ca să facem bine. Este important ca tinerii de vârsta noastră să reacţioneze, să se mobilizeze ca să fim cât mai mulţi”, ne-au declarat tinerii donatori.
Şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin s-a alăturat acestei campanii umanitare. Oamenii în uniformă au venit în număr mare ca să-şi ajute semenii, aşa cum o fac de fiecare dată. Suntem eroi dacă salvam vieti a precizat plt. maj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor din Caraş-Severin.
Se pare ca acţiunile umanitare de acest gen au succes. O confirmă si preşedintele Crucii Rosii Caraş-Severin, Nicolae Berzescu, pentru că de la un an la altul numărul celor interesaţi să facă bine este tot mai mare.
Campania ajunsă la cea de-a treia ediţie, marchează 30 de ani de la revoluţie şi urmăreşte conştientizarea tinerilor pentru a-şi ajuta semenii care au probleme de sănătate. Un singur donator poate salva două vieţi!
Pot dona sânge cei care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani, greutatea nu trebuie să fie mai mică de 60 kg la bărbaţi şi 50 de kg la femei, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării, să nu ai sau avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifiliş malarie, epilepsie, bluceloză, ulcer, diabet zaharaţ boli de inimă, boli de piele, miopie peste 6 dioptrii, să nu ai partener care a fost diagnosticat cu hepatită cronică de tip B sau C.
Un triaj medical va hotărâ dacă o persoană este sau nu aptă pentru donare.
„Şi în acest an ne mobilizăm ca să ajutăm bolnavii din spitalele cărăşene, ne confruntăm cu o criză de sânge şi dorim să dăm o mână de ajutor. Şi noi venim cu voluntarii, montăm corturile şi inivităm toţi cetăţenii să ni se alăture”, a precizat directorul Crucii Roşii, filiala Caraş-Severin, Alin Cica.
La fel ca la fiecare ediţie şi voluntarul inimos Liliana Gherle, alături de Crucea Roşie Caraş-Severin mobilizează tinerii şi îi îndeamnă să facă o faptă bună, acum în pragul sărbătorilor de iarnă. Oamenii trebuie să vină într-un număr cât mai mare ca să doneze sânge!
Omenii care aleg să facă acest gest îşi pot dona şi bonurile pe care le primesc iar organizatorii campaniei vor cumpăra alimente pentru familiile sărmane din judet. Radio România Reşiţa este partener în cadrul acestei campanii şi îndeamnă toţi cetăţenii să vină si mâine între orele 8.00-13.00 să facă o faptă bună pentru cei care au nevoie de sânge.