În Caraş-Severin, mai nou, tot omul poate vedea cum şi de ce se taie pădurea
Cărăşenii pot participa la controalele din păduri. Direcţia Silvică judeţeană invită organizaţiile de mediu şi persoanele interesate de tăierile ilegale să ia parte, în această toamnă, ca asistenţi la controalele de fond.
Articol editat de Mirabela Afronie, 22 octombrie 2019, 14:26 / actualizat: 23 octombrie 2019, 9:19
Astfel cetăţenii pot lua contact direct cu realităţile de pe teren, pot afla cum se evaluează pagubele şi ce măsuri se iau. Solicitările pot fi transmise electronic la adresa de e-mail: office@resita.rosilva.ro, au transmis reprezentanţii Direcţiei silvice Caraş-Severin într-un comunicat de presă.
Directia Silvica Caras-Severin invita organizatiile de mediu si persoanele interesate de taierile neautorizate in fondul forestier sa participe, in aceasta toamna, ca asistenti la controalele de fond efectuate de personalul silvic imputernicit in acest senº la ocoalele silvice de stat care administreaza fond forestier proprietate publica a statului roman, proprietate privata sau a unitatilor administrative teritoriale, pe baza de contract de administrare si/sau contract de prestari servicii silvice.
Invitatia publica a fost facuta, in mod repetat, de catre directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – ROMSILVA, Gheorghe MIHAILESCU, dupa ce organizatiile de mediu au prezentat in mod constant informatii in spatiul public, conform carora, in fondul forestier de stat ar exista un volum mare al taierilor neautorizate, afirmatie care nu are nici un fundament si care nu are la baza nici un element masurat sau calculat.
Potrivit art. 16, alin. (1), din Regulamentul de paza a fondului forestier, aprobat prin HG nr. 1076/2009, “fiecare canton silvic se parcurge anual cu cel putin doua controale de fond, in situatia in care conditiile atmosferice permit identificarea eventualelor prejudicii”. In aceasta ordine de idei, punem la dispozitie graficele controalelor de fond, iar toti cei care sunt interesati pot participa ca asistenti la aceste controale si pot lua contact direct cu realitatile de pe teren, solicitand specialistilor din cadrul Directiei Silvice Caras-Severin sau ocoalelor silvice sa li se explice cum se evalueaza pagubele constatate, ce inseamna pagube justificate sau nejustificate, ce masuri se iau in cazul in care se constata un anumit cuantum al acestor pagube si pot adresa si alte intrebari legate de activitatea pe care personalul silvic o desfasoara zi de zi.
Solicitarile pot fi transmise electronic la urmatoarea adresa de e-mail: office@resita.rosilva.ro – Directia Silvica Caras-Severin. Graficele controalelor de fond – toamna 2019, pe ocoale silvice – pot fi consultate pe pagina web a Directiei Silvice Caras-Severin: resita.rosilva.ro – rubrica Noutati.
Foto: arhivă