[FOTO] Se renovează locuinţele sociale de la fostul Spital de Psihiatrie din Caransebeş
La Caransebeş a început de câteva zile reabilitarea locuinţelor de la fostul Spital de Psihiatrie din Caransebeş, unde locuiesc acum mai multe familii defavorizate.
Articol editat de Valentina Adam, 14 octombrie 2019, 12:55 / actualizat: 15 octombrie 2019, 7:50
Au loc lucrări de reabilitare, extindere şi igienizare a locuinţelor sociale în care locuiesc familiile membrilor grupului ţintă al proiectului „O şansă pentru comunităţile marginalizate din municipiul Caransebeş”, lucrări la finalul cărora aceştia vor beneficia de condiţii optime de locuit.
„Mai exact, se vor realiza utilităţile necesare (apă, canalizare, energie electrică, gaze), instalaţiile interioare şi exterioare, consolidări, subfundări, finisaje interioare şi exterioare, se vor reabilita energetic clădirile (acoperişuri, planşee, anvelopă, instalaţii interioare contorizate pentru o suprafaţă de cca 1243 mp). În acest mod, reabilitarea şi igienizarea locuinţelor va genera beneficii pentru grupul ţintă, pe de o parte din punct de vedere medical, având în vedere condiţiile improprii în care aceste persoane locuiesc la momentul actual, igienizarea locuinţelor contribuind la ameliorarea stării de sănătate a acestora, dar şi din punct de vedere social, pentru că reabilitarea şi igienizarea acestor locuinţe vor conduce şi la reducerea marginalizării cu care aceste persoane se confruntă”, a precizat managerul proiectului, Gabriela Bănăduc.
Valoarea totală a proiectului este de 24.120.320,06 lei, iar perioada de desfăsurare este de 36 de luni, respectiv 14.08.2017-13.08.2020.
Proiectul, derulat de Primăria Caransebeş, în parteneriat cu Asociaţia „Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeşului, Colegiul Naţional „Traian Doda” Caransebeş şi Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Axa Prioritară 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, 4.1 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome.
sursa foto Primăria Caransebes – facebook