OMS: Ţigara electronică a devenit un real pericol pentru sănătate
Moda ţigărilor electronice a devenit un real pericol pentru sănătatea publică, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Articol editat de Mirabela Afronie, 1 august 2019, 07:16
Ţigara electronică funcţionează cu un sistem electronic care simulează ţigările tradiţionale, scopul principal al fabricării lor fiind să îi ajute pe fumători să renunţe la acest obicei. Cu toate acestea, OMS a avertizat că ţigările electronice sunt vătămătoare pentru sănănătate, conţinând lichide care creează dependenţă, cu doze mari de nicotină şi alte substanţe toxice. Mai multe studii au concluzionat că majoritatea utilizatoriloR folosesc în acelaşi timp ţigările electronice şi pe cele tradiţionale. OMS a avertizat că ţigările electronice au deschis tinerilor o nouă uşă spre dependenţă. Potrivit cifrelor, în lume sunt 1,1 miliarde de fumători convenţionali şi 367 de milioane de fumători de ţigări electronice. În Spania, de exemplu, sunt peste o jumătate de milion de fumători de ţăgări electronice, potrivit Uniunii întreprinzătorilor şi promovatorilor ţigării electronice (UPEV).
Din 2014, când a fost aprobată utilizarea ţigării electronice prin directiva Uniunii Europene, în fiecare an creşte cu 25% numărul fumătorilor de ţigări electronice din Spania.