[FOTO] Folclorul internațional răsună pe Valea Cernei la Festivalul HERCULES – ediția cu numărul 49!
În stațiunea Băile Herculane au început luni, 1 iulie manifestările din cadrul Festivalului internațional de folclor HERCULES – cea mai longevivă manifestare de profil din țara noastră, care a ajuns în acest an la ediția cu numărul 49!
Articol editat de Smadu Paul-Sever, 2 iulie 2019, 14:00 / actualizat: 2 iulie 2019, 17:07
Manifestările au început cu o paradă a portului popular prezentată de ansamblurile participante pe traseul Hotel Cerna – Parcul Central, urmată de festivitatea de deschidere a festivalului, în care au vorbit despre tradiția și semnificația acestui prestigios eveniment organizatorul manifestărilor -prof. Ioan Benga – managerul Centrului județean Caraș-Severin pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și primarul Băilor Herculane – Cristian Miclău.
Pe o vreme călduroasă chiar și la orele serii, numeroși localnici și turiști au venit în Parcul Central al stațiunii de pe Valea Cernei pentru a urmări evoluția ansamblurilor participante la această ediție a festivalului, primul spectacol fiind deschis de Ansamblul HANCI FOLK DANCE din Izmir (Turcia), pentru ca apoi să urce pe scenă ansamblurile ARMENIȘANA din Armeniș, TEREGOVANA din Teregova, KUD STENKA din Berzasca, DANUBIUS din Drobeta Turnu Severin și ZESTREA GUGULANILOR din Caransebeș.
Ce aduce nou această ediție a festivalului, ne spune prof. Ioan Benga – managerul Centrului județean Caraș-Severin pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin
O prezență foarte apreciată pe scena Festivalului internațional de folclor HERCULES este cea a dansatorilor Ansablului HANCI FOLK DANCE din Izmir (Turcia), care s-a bucurat din plin de aplauzele publicului Cum se simt dansatorii turci pe Valea Cernei și ce prezintă în spectacolul lor, aflăm de la Ozman Miloulu – coordonatorarea Ansmablului HANCI FOLK DANCE.
În această seară vor evolua în cadrul festivalului ansamblurile HANCI FOLK DANCE din Turcia, TSU-FLYING GEORGIANS din Georgia, VERMEȘANA din Vermeș, SEMENICUL din Reșița și DOR TRANSILVAN din Cluj.
Paul-Sever SMADU.