Grătarele au prioritate de 1 Mai – Ziua Muncii, dar… unde?
1 Mai, Ziua Muncii, este sărbătorită în mai multe țări de pe glob, inclusiv în România și este zi liberă decretată prin lege.
Articol editat de Casandra Silitra, 30 aprilie 2019, 12:00 / actualizat: 30 aprilie 2019, 18:17
În țara noastră, 1 Mai, Ziua Muncii, a fost sărbătorită prima dată în 1890, în timpul domniei lui Carol I. Ziua a devenit sărbătoare națională în perioada comunismului când erau organizate manifestații propagandistice de amploare pe marile bulevarde și pe stadioanele din toată țara.
După căderea comunismului, românii au renunțat la aceste manifestări. Ziua a fost, însă, marcată prin organizarea de evenimente sociale, în aer liber.
Astfel, în această perioadă a anului oamenii își organizează mini-vacanțe la mare sau la munte, sau merg la picnic pentru a face grătare în aer liber, alături de prieteni și familie.
Cu toate acestea, autoritățile locale din Caraș-Severin nu au manifestat un interes deosebit pentru amenajarea locurilor de picnic.
Cu toate acestea, cei care vor sã iasă la iarbã verde de 1 Mai trebuie să respecte Legea Picnicului.
Jandarmii insistă ca focurile destinate grătarelor sã nu fie aprinse în zonele de protecție a Parcurilor naturale sau în zonele forestiere. În plus, focul trebuie permanent supravegheat și stins cu apă înainte de a părăsi zona.