Papa Francisc va oficia, astăzi, Slujba de Înviere în Bazilica San Pietro
Celebrările religioase catolice vor culmina mâine, odată cu Sfânta Liturghie şi cu ‘Urbi et Orbi’ – „Către oraş şi lume”, tradiţionalul mesaj de Paşte şi Binecuvântare apostolică rostit în fiecare an de Suveranul Pontif.
Articol editat de Radio Resita, 20 aprilie 2019, 21:36
Aseară, Papa Francisc a condus meditaţiile procesiunii Drumul Crucii de la Colosseum.
Papa Francisc s-a aruncat la pământ în fața altarului din Bazilica San Pietro. Cu acest gest a început celebrarea patimii și morții Domnului, cu Liturgia cuvântului, adorarea Crucii și Sfânta Împărtășanie în Vinerea Sfântă, după care Suveranul Pontif a condus procesiunea Drumul Crucii de la Colosseum.
Papa Francisc: Doamne ajută-ne să vedem în Crucea ta toate crucile din lume; crucea persoanelor flămânde de pâine și iubire, crucea persoanelor singure și abandonate, până chiar și de fii și de părinți, crucea persoanelor însetate de justiție și de pace, crucea persoanelor fără credință, crucea migranților care găsesc porțile închise din cauza fricii și a inimilor blindate de socoteli politice, crucea copiilor răniți în inocența și în puritatea lor.
Printre călugărițele invitate de organizatori să ducă Sfânta Cruce la Colosseum s-a aflat și o măicuță din România, Mihaela Elisabeta Bălăucă, originară din Dieceza de Iași, din Congregația „Surorile providenței”. Papa Francisc va prezida Vigilia pascală din noaptea sfântă Învierii Domnului, cu ritul binecuvântării focului și ceremonia luminii în antreul Bazilicii San Pietro, pentru ca duminică, după Sfânta Liturghie, să adreseze cetății și lumii tradiționalul ‘Urbi et Orbi’, tradiţionalul mesaj pascal și binecuvântarea apostolică însoțită de darul indulgenței plenare.
Creştinii catolici şi protestanţi se pregătesc, astăzi, de sărbătoarea Învierii Domnului, iar ortodocşii şi greco-catolicii – de Florii. În bisericile romano-catolice se oficiază în această seară Vigilia pascală, slujba care celebrează ieşirea lui Iisus Hristos din mormânt.
Tot astăzi, în ajun de Florii pentru ortodocşi şi greco-catolici, în mai multe oraşe din ţară sunt organizate procesiuni religioase cu ramuri şi flori în amintirea Intrării Domnului în Ierusalim înainte de Răstignire. Sursa: RRA