[UPDATE][AUDIO] Policlinica din Reșița – un exemplu de „AŞA NU”
Articol editat de Mirabela Afronie, 27 ianuarie 2014, 19:00 / actualizat: 28 ianuarie 2014, 11:25
27 ianuarie
Policlinica nr. 2 din Reşiţa se află într-o stare deplorabilă: toalete insalubre şi nefuncţionale, geamuri sparte, uşi fără clanţă, pereţi plini de igrasie. Pacienţii sunt nemulţumiţi de această imagine dezolantă şi spun că nu este normal ca această clădire, situată în centrul oraşului, să arate aşa. Toate aceste nereguli se găsesc exclusiv în spaţiul public comun care, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Roxana Topală, aparţine atât medicilor care au cumpărat cabinete medicale în policlinică, cât şi Primăriei.
În ceea ce priveşte spaţiul public comun care nu a fost încă achiziţionat de medici, acesta rămâne în grija primăriei care asigură o femeie de serviciu pentru curăţenie, dar şi un muncitor care întreţine, în limita posibilităţilor, spaţiile respective.
Medicii care sunt proprietari şi doresc să supravegheze spaţiul public comun, pentru a avea o monitorizare a eventualelor bunuri amplasate în folosul pacienţilor care aşteaptă la cabinet, îşi pot instala camere de supraveghere în condiţiile prevăzute de lege şi cu autorizaţie de la primărie.
Cu toate acestea, până când toate cabinetele medicale vor fi vândute, iar asociaţia medicilor proprietari, care se va înfiinţa, va repara şi îngriji spaţiile publice comune, pacienţii care sunt nevoiţi să meargă la Policlinica nr. 2 din Reşiţa se vor izbi încă de la intrare de o imagine dezolantă.
Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reşiţa:
21 ianuarie
Policlinica nr. 2 din Reșița se află într-o stare deplorabilă: toalete insalubre și nefuncționale, geamuri sparte, uşi fără clanţă, pereți plini de igrasie. Pacienții sunt nemulțumiți de această imagine dezolantă și spun că nu este normal ca această clădire, situată în centrul orașului, să arate așa.
“Noi mergem acolo să găsim leac la o boală, nu să luăm alta”, a spus o mămică.
Situația s-ar putea schimba în curând pentru că după ani de zile în care au fost doar chiriași, medicii care au cabinet în policlinică pot cumpăra spațiile. Până în prezent au fost înregistrate 46 de solicitări, iar 25 de cabinete au fost cumpărate. După ce vor deveni proprietari, medicii se pot constitui într-o asociație, pot strânge bani și pot începe renovarea holurilor și a toaletelor. Vom reveni cu informații.
Ascultaţi mărturiile unor reşiţeni cu privire la starea deplorabilă a policlinicii: