Cărăşenii, mari consumatori de păstrăv în perioada Postului Paştilor
Creştinii aflaţi în Postul Paştilor au mai multe zile la dispoziţie în care pot consuma peşte, iar aceştia preferă păstrăvul pentru că este o specie mai uşor de preparat.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 15 martie 2019, 13:50
Conform statisticilor românii consumă în jur de 6 kg de peşte pe an, iar în zilele cu dezlegare, aceasta se dublează.
Traian Roşu – şeful Serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice Caraş-Severin pentru Radio Reşiţa:
Direcţia silvică judeţeană asigură cetăţenii că nu trebuie să îşi facă griji în privinţa produselor piscicole, cele 4 păstrăvării avute în administrare: Topleţ, Valea Beiului, Miniş şi Semenic produc peste necesarul de consum, iar inspectorii sanitari-veterinari urmăresc desfacerea peştelui în unităţile de profil amenajate în oraşele judeţului, conform controalelor tematice în desfăşurare zilele acestea.
(Hardy Cvoica)