[FOTO] 30 de ani de presă liberă în Caraș-Severin
“Nu ești în on-line, nu exişti!“, a fost tema de dezbatere a celei de a treia manifestări care marchează 30 de ani de la apusul „Revoluției culturale românești”, cea care a reușit cenzura presei timp de 42 de ani. După instaurarea comunismului în România în anul 1947, până în 1989 accesul la informație devenise un lux.
Articol editat de Radio Resita, 11 martie 2019, 20:54 / actualizat: 12 martie 2019, 11:35
„La începutul anului a avut loc prima întâlnire pe această temă. Ianuarie a fost luna eminesciană și astfel am ales să vorbim despre jurnalistul Eminescu, care a fost un jalon în ceea ce privește profesia noastră. Cea de a doua întâlnire a avut loc în luna februarie, unde au fost prezenți jurnaliști care au scris cărți de publicistică.
În cadrul acestei întâlniri am hotărât să discutăm despre mediul on-line, comunicare pe rețelele sociale, fake news și noile provocări cu care ne confruntăm în această eră digitală,” a precizat amfitrionul acestei manifestări, jurnalistul Mario Balint.
On-line-ul e mai ieftin și, în egală măsură, mai ofertant. CAON (care nu a renunțat la presa scrisă) a fost primul care a oferit conţinut jurnalistic cititorilor, în judeţul Caraş-Severin. L-au urmat RADIO REŞIŢA, INFOCS, ARGUMENT, EXPRESS DE BANAT, REPER 24, ECRONICA, ŞTIRI DIN BANAT, M-SECURITYNEWS și BANAT TV.
Prezenți la această manifestare au fost mai mulți reprezentanți ai trusturilor de presă din județ, bloggeri, oameni de cultură, profesori universitari, studenți, dar și simpli cetățeni care au vrut să afle mai multe despre meseria de jurnalist.
Răzvan Todor