[FOTO-VIDEO] Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită de pompierii cărăşeni
Pompierii cărăşeni se află la datorie, alături de celelalte structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, fiind mereu în sprijinul semenilor. Protecţia Civilă rămâne o componentă de bază a sistemului securităţii naţionale, destinată prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora, precum şi în scopul asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 28 februarie 2019, 16:18 / actualizat: 1 martie 2019, 6:25
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a încheiat astăzi, seria activităţilor dedicate Zilei Protecţiei Civile din România cu un ceremonial militar desfăşurat în curtea instituţiei.
Prefectul judeţului, Matei Lupu, a fost primit cu onor militar, iar acesta a felicitat pompierii pentru contribuţia adusă pe linie de protecţie civilă. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a înmânat diplome cadrelor militare care s-au remarcat în misiunile desfășurate.
Într-un cadru festiv, inspectorul şef al ISU Caraş-Severin, colonel Cristinel Coneru a înaintat în gradul următor, înainte de termen, 5 subofiţeri.
Ceremonia s-a încheiat cu parada militară, iar la eveniment au participat şi şefii celorlalte instituţii din sistemul securităţii naţionale, cu care pompierii colaborează în misiunile de zi cu zi.
Astăzi, la 86 de ani, de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, consemnată prin Înaltul Decret Regal nr. 468, semnat de Regele României Carol al II-lea, putem spune că România dispune de un mecanism modern al protecţiei civile, existând o permanentă preocupare de a găsi mijloace şi metode de răspuns adecvate pentru fiecare situaţie de urgenţă civilă.
(Sebastian Dragomir)