[FOTO-VIDEO] Meseria brățară de aur – Învățământ profesional tradițional în Municipiul Reșița
În perioada următoare se vor face pregătiri pentru această absorbție, prin asigurarea comisiilor de predare inventar și preluarea personalului didactic. Cursurile se vor desfășura în incinta fostului liceu CSR, unde vor fi recolate și atelierele de practică.
Articol editat de Radio Resita, 25 februarie 2019, 11:28
Totodată, Colegiul Tehnic Reșița va fi renovat prin fonduri europene necompetitive. Suma totală pentru această investiție este de 12 milioane de lei. Lucrările vizează reabilitarea termică a clădirii, recondiționarea sălii și a terenului de sport, înlocuirea pardoselilor, recondiționarea sălilor de curs și a laboratoarelor de practică.
Începând cu anul școlar 2019-2020, în Municipiul Reșița vor funcționa două unități de învățământ cu profil tehnologic: Colegiul Tehnic și Colegiul Economic al Banatului Montan. Cele două unităţi vor avea și învățământ dual. Pentru acest an școlar, Ministerul Învățământului a aprobat 173 de locuri pentru meseriile profesionale. În oferta educațională se regăsesc următoarele meserii: operator mașini comandă numerică, lăcătuș mecanic, mecanic auto, electrician, sudor, tâmplar, ospătar, strungar, lucrător comercial, instalator și bucătar. Durata școlarizării este de 3 ani.
Elevii care urmează cursurile Școlii Duale vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună. De asemenea, Primăria Municipiului Reșița acordă o Bursă Repop, care constă în cazare și masă gratuită pentru fiecare elev, care nu are domiciliul în Reșița. Pe lângă aceste facilități, unii agenți economici asigură tichete de masă, transport gratuit și o masă caldă pe parcursul desfășurării practicii.
Cei interesați să urmeze cursurile Învățământului Profesional – Dual, trebuie să se înscrie la cele două unități de învățământ, în perioada de admitere, în lunile iunie – iulie 2019. Înscrierile se vor face pe bază de dosar, fără examen de admitere.
Răzvan Todor