Bucătăria bănăţeană, în volum
Articol editat de Gerhard Chwoika, 13 ianuarie 2014, 18:00 / actualizat: 13 ianuarie 2014, 19:36
Reşiţean prin naştere, îndrăgostit de Bârzava şi Semenic, Uica Mihai, pe numele său adevărat Mihai T. Ioan, a plecat în aventura redescoperirii bucătăriei tradiţionale din Balcani şi cu precădere a bucătăriei din Banatul Istoric. Realizând de 6 ani încoace emisiunea “Sarea în bucate”, Uica Mihai duce cu el Banatul peste tot în ţară şi în străinătate, la competiţii şi evenimente culinare, gătind în ceaune bucatele învăţate de la bătrânii din satele bănăţene. Despre drumurile sale prin Banat, Uica Mihai a scris o carte intitulată “Bucătărind cu uica prin Banat”. Aceasta va fi lansată vineri, 17 ianuarie, la ora 17.oo la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa.