Milioane de euro pentru dezvoltarea Aradului
Articol editat de Alin Datcu, 18 octombrie 2018, 21:46
- Reabilitare termica Grădinița cu program prelungit Curcubeul Copiilor
- Reabilitare termica Grădinița cu program prelungit Grădinița Prieteniei
- Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad – ETAPA 1- Restaurare și reabilitare exterioară
Beneficiarul acestor trei proiecte este Primăria Municipiului Arad
precum și
- Modernizare DJ 709 J Dorobanți-Macea și Modernizare DJ 709 J Pecica-Turnu- Beneficiar: Consiliul Județean Arad.
Semnatarii acestor contracte au fost domnul Gheorghe FALCĂ, Primarul Municipiului Arad, domnul Iustin CIONCA, Președintele Consiliului Județean Arad și domnul Sorin MAXIM, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.
Proiectele vor fi finanțate în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritara 3, Prioritatea de Investitii 3.1, Operațiunea B – clădiri publice, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural și cultural și Axa prioritara 6, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare si terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale – Apel pentru proiecte nefinalizate
Primul proiect semnat de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare termică Grădinița cu program prelungit Curcubeul Copiilor” va fi implementat pe parcursul a 12 luni și vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei termice – panouri solare, realizarea unei rampe de acces și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 1.216.483,65 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 1.892.049,43 lei.
Cel de-al doilea proiect al Primăriei Municipiului Arad ,,Reabilitare termică Grădinița cu program prelungit Grădinița Prieteniei” va fi implementat pe parcursul a 12 luni și vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, montarea unor panouri solare pentru prepararea apei calde, refacerea trotuarelor de protecție a clădirii, realizarea unei rampe de acces și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 1.272.064,25 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 1.489.609,12 lei.
Ultimul proiect semnat astăzi de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad – ETAPA 1- Restaurare și reabilitare exterioară” va fi implementat pe parcursul a 39 luni. Proiectul vizează restaurarea și reabilitarea exterioară a clădirii Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad, inclusă pe lista monumentelor istorice de interes local. Astfel, prin implementarea proiectului se vor realiza următoarele tipuri de intervenții: restaurarea integrală a fațadelor exterioare, restaurarea tâmplăriilor exterioare și înlocuirea celor din PVC cu tâmplărie din lemn, refacerea șarpantei, înlocuirea învelitorii existente, refacerea sistemului de captare a apei pluviale de la nivelul acoperișului și refacerea iluminatului arhitectural al fațadelor.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 13.128.009,32 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 14.098.866,76 lei.
Proiectul semnat de către Consiliul Județean Arad ,,Modernizare DJ 709 J Dorobanți-Macea și Modernizare DJ 709 J Pecica-Turnu” – Beneficiar: Consiliul Județean Arad” va fi implementat pe parcursul a 30 luni. Proiectul a fost depus în cadrul apelului dedicat proiectelor nefinalizate privind modernizarea drumurilor județene și are ca scop:
- Modernizarea a 2,90 km din drumul judeţean DJ 709J între Dorobanţi şi Macea, lucrări aflate deja în curs de execuție;
- Modernizarea a 9,12 km din drumul judeţean DJ 709J între Pecica şi Turnu
Până la finalul implementării proiectului se vor moderniza 12,02 km de drum județean, vor fi reamenajate intersecțiile cu drumurile laterale. De asemnea, vor fi efectuate lucrări de siguranţă a circulaţiei – semnalizări rutiere (marcaje şi indicatoare) şi bornarea drumului.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 22.366.273,89 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 22.871.014,51 lei.