Liceenii față în față cu examenul maturității: Bacalaureatul
Articol editat de Radio Resita, 25 iunie 2018, 09:00
În Caraş-Severin sunt înscrişi 1846 de candidaţi care sunt repartizaţi în 13 centre de examinare din tot judeţul.Acestea sunt la: Colegiile Tehnic şi Traian Lalescu și Liceul Traian Vuia din Reşiţa, Liceul tehnologic Dacia, Colegiile naţionale Traian Doda şi CD Loga din Caransebeş şi Liceele Eftimie Murgu din Bozivici, Tata Oancea din Bocşa, Mathias Hammer- Anina, Bănăţean Oţelu Roşu, Hercules-Băile Herculane, Mihai Novac Oraviţa şi Clisura Dunării -Moldova Nouă.
Centrele de evaluare se află la Colegiul Economic al Banatului Montan, Liceul de Artă Sabin Păutza şi Colegiul Naţional Mircea Eliade, toate din Reşiţa. Ca şi în anii precedenţi aici vor fi corectate lucrări din alt judeţ, care nu se cunoaşte la această oră.
Vă reamintim că, pentru prima oară în acest an, probele de competenţe au fost susţinute în cursul anului şcolar, respectiv în luna februarie.
Probele se vor desfăşura după următorul calendar:
25 iunie-Limba şi literatura română
26 iunie – Limba şi literatura maternă
27 iunie – Proba obligatorie a profilului
28 iunie – proba la alegere a profilului
4 iulie – Afişarea rezultatelor (până la ora 12) şi depunerea contestaţiilor (între 12-16)
9 iulie – Afişarea rezultatelor finale.
Potrivit metodologiei în vigoare, timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.
La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio, precizează MEN.